Erişilebilirlik

İYİ Parti İl Başkanlığı’na Silahlı Saldırı


İYİ Parti'nin Merter'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı'na bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. VOA Türkçe’nin ulaştığı İYİ Parti'li kaynak, silahlı saldırının sabah 5 sularında gerçekleştiğini, il merkezinin giriş katında bulunan kafeteryaya bir kurşunun isabet ettiğini belirtti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Aynı kaynak Buğra Kavuncu’nun il başkanlığını yaptığı dönemlerden bu yana tehditler aldıklarını, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden de kendilerine bu konuda uyarılar yapıldığını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanlığı’na Silahlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

“Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte il başkanlığına giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırıyla önceki gün televizyonunda kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri arasında bağ kurdu.

“Korkmuyorum Recep Bey” diyen Akşener, “Seçime 1,5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem ama Cumhurbaşkanı böyle olmaz. Recep Bey’in tehdidi ile partimiz kurşunlanmıştır. Daha önce dedi ki bana, ‘Bunlar iyi günlerin, lince uğradım, evim basıldı, bu defa beni kendinle uğraştırma’ dedi. Partimizin İstanbul İl Başkanlığı iki yerinden kurşunlandı. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulması kabul edilemez. Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Cenab-ı Hak’tan başka kimseden korkmam. Evim basıldı beraat ettiler. Linçe uğradım beraat ettiler. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler. Aziz milletim, bu ucube sistem süremez. Bugün bana, yarın size. 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz, bu pis sistemi bitireceksiniz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sarf ettiği “Beni kendinle uğraştırma” sözleri tartışılıyor

Akşener’in Erdoğan’ı hedef almasının nedeni Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı’nın önceki gün ATV’de katıldığı canlı yayında “İP'in başkanı elinize dilinize dursun, hayatında inşaat nedir görmemiş ve bunların tepeden tırnağa derinliği olması gerekir bilmeyen. Biz bir şeye yapıyoruz dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" demişti.

Erdoğan’ın bu sertliğinin nedeni olarak da Akşener’in sosyal medya hesabından kendisi hakkında “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç” ifadeleri kullanması gösteriliyordu.


“Bu zulmün bitmesini istiyorsanız Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceksiniz”

Konuşmasında Erdoğan’ı “Recep Bey” olarak anan İYİ Parti lideri kendisinin kadın olduğu için hedef olduğunu da öne sürdü:
“Kadın kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Erkek siyasetçilere yapılmayan iğrençlik bana yapıldı. Eğer bu zulmün bitmesini istiyorsanız 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’na vereceksiniz. Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, İYİ Parti’yi birinci parti yapacaksınız. Işıklar söndüğünde evinden işe nasıl gidildiğini biliyorum. Bir lokantada yalnız yemek yiyorsanız başınıza neler geldiğini biliyorum. Recep Bey size sesleniyorum. Devr-i iktidarınızda başıma gelmeyen kalmadı. 14 Mayıs’tan sonra iftiralar, hakaretler bitecek.”

Siyaset dünyasından saldırıya tepki yağdı

İYİ Parti’ye yönelik silahlı saldırıya muhalefet partilerinde bulunan siyasetçilerinden çok sayıda tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum” dedi.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bugün Gaziosmanpaşa’da stadyum açılışına katılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” yorumunu yaptı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da paylaştığı Twitter mesajında, “İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz. Birileri seçim kampanyasını silahla, tehditle yürütmek isteyebilir ama herkes kararlılıkla, cesaretle 14 Mayıs'a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz” diye yazdı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG