Erişilebilirlik

İYİ Parti Millet İttifakı'ndan ayrıldı mı?


ANKARA - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrıldığı iddiasıyla ilgili, "Millet İttifakı birlikteliğiyle ilgili stratejik değerlendirmenin devam ettiğini" söyledi.

Zorlu TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada VOA Türkçe muhabirinin İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan ayrılıp ayrılmadığı sorusuna karşılık, "Siyasi partilerin bir kurumsal ve stratejik kararlar olduğunu, bir de operasyonel kararlar ve süreçleri olduğunu belirterek, "Değerli milletvekili arkadaşlarımız, yetkililerimizden gelen açıklamalar, onlar daha çok bu operasyonel düzey ile ilgili teknik bir işbirliğinin ne aşamaya geldiğini vurgulamaya yönelik altını çizdikleri hususlardır” dedi.

"Yerel seçimler başarısı anlamında birliktelik devam ediyor"

Zorlu, Millet İttifakı'nın mahalli idareler seçimleriyle birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in teklifiyle biraraya geldiğini ve büyük şehirlerde büyük başarılar elde ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu süreç devam etmektedir arkadaşlar. Yani mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya koyduğu bu gücün ürünü olan Büyükşehir Belediye Başkanlıkları başta olmak üzere buradaki ittifakımızın ortaya koyduğu netice, başarı devam ediyor, dolayısıyla bu anlamda ki birliktelik devam ediyor ama şunu ifade etmek istiyorum; seçim sonucunun ardından Sayın Genel Başkanımız, Başkanlık Divan’ımız, genel idare kurulu dün milletvekillerimizle biraraya geldi ve en önemlisi bir sürecin devamı olarak 25 Haziran tarihinde büyük kongremizi, olağan kongremizi topluyoruz. Bunların hepsi genel başkanımızın geriye dönük, bugünü, yarınlara inşa etmek adına yetkili kurullarımızda, tabanımızda istişare sorumluluğunu yerine getirerek, milletimizle bir bütünleşme aracı haline getirecek bir süreçtir. Dolayısıyla bu tür bir stratejik noktadaki nihai bir kararın sizin kast ettiğiniz üzere, onun için sayın Genel Başkanımızın açıklamalarını inşa etmek istediği bu süreci hep birlikte takip etmemizin faydalı olacağını milletimizle paylaşmak istiyorum."

"Teknik işbirliği bitse de stratejik işbirliği ilgili değerlendirme sürüyor"

"Millet İttifakı devam ediyor denebilir mi?" sorusunu ise Kürşad Zorlu, "Şöyle şimdi seçim işbirliği ile Millet İttifakı'nın dünden bugüne yansıyan biraz önce ifade ettiğim, yerel seçimlerle taçlanan başarısı biraz farklı şeyler. Teknik anlamda bu işbirliği 14 Mayıs ve 28 Mayıs itibariyle bitmiş olsa da şu anda diğer bahsettiğiniz stratejik mesele ile ilgili Genel Başkanımızın değerlendirme süreci yetkili kurullarımıza devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hep birlikte bunları da sizlerle paylaşırız" sözleriyle yanıtladı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Cihan Paçacı dün yaptığı açıklamada, "İttifak dediğiniz şey bir işbirliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi aralarında bir işbirliği içerisine girerler. Bunun adına 'ittifak' da diyebilirsiniz 'işbirliği' de diyebilirsiniz ama şu an itibariyle gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değil" demişti.

14 Mayıs'ta yapılan milletvekili genel seçiminde İYİ Parti'den 43 milletvekili TBMM'ye girdi. Bir önceki dönemde de İYİ Parti'nin Meclis'te 43 milletvekili vardı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG