Erişilebilirlik

Avrupa'da Uçak Seferleri İptal Ediliyor


Avrupa'da Uçak Seferleri İptal Ediliyor
Avrupa'da Uçak Seferleri İptal Ediliyor

İzlanda’da Grimsvotn (Grimş-votn) yanardağından yükselen kül bulutlarının Avrupa hava sahasını tehdit etmesi üzerine, bazı uçuşlar iptal edildi.

Avrupa hava trafiği dairesi Eurocontrol, kül bulutlarının İngiliz hava sahasına girmesi üzerine 500 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Başkan Barack Obama, dün İrlanda ziyaretini kısa kesip İngiltere’ye geçerken, Hollanda’ya bağlı KLM havayolu şirketi İskoçya ve İngiltere’nin kuzeyine yaptığı 16 uçuşu iptal etti. İskoçya havasahasını kül bulutlarının kaplayacağı yolundaki tahminlerin ardından İngiliz Havayolu da İskoçya’ya yapacağı uçuşları erteledi.

İzlanda’nın en büyük buzulunun altında bulunan yanardağın dumanları 11 kilometre yüksekliğe ulaştı. Uzmanlar kül bulutunun yönünü tayin etmekte zorlanmakla bu hafta sonlarına doğru İskandinav ülkeleri, Fransa ve İspanya’ya bile ulaşabileceği bildiriliyor.

Ancak uzmanlar bu kül bulutunun geçen yıl bir başka yanardağ patlamasının saçtığı kül bulutundan daha az etkili olacağını söylüyor. Geçen yıl kül bulutlarının Avrupa hava sahasını kaplaması yüzünden 100 bin kadar uçuş iptal edilmiş, 8 milyon uçak yolcusu havaalanlarında mahsur kalmıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG