Erişilebilirlik

Kaddafi'nin Oğlu Meydan Okudu


Kaddafi'nin Oğlu Meydan Okudu
Kaddafi'nin Oğlu Meydan Okudu

Kaddafi’nin oğullarından biri Suriye televizyonuna Trablus’un dış mahallelerinden birinde bulunduğunu ve babasının iyi durumda olduğunu açıkladı.

Seyfülislam Kaddafi, el-Rai uydu televizyon kanalına kendisi ve diğer aile üyelerinin ölünceye kadar savaşacaklarını ve asla teslim olmayacaklarını, rejim yanlısı kuvvetlerin moralinin yüksek olduğunu söyledi.

Seyfülislam’ın açıklamaları kardeşi el-Saadi’in sözleriyle çelişiyor. El-Saadi, el-Arabiye televizyonuna kan dökülmesine son vermek için Kaddafi karşıtı kuvvetlerle görüşmeler için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söylemişti.

Bu arada Libya Dışişleri Bakanı Abdülati el-Obeyde’nin Trablus’un batısındaki dış mahallelerden birinde tutuklandığı bildirildi.

Öteyandan Avrupa Birliği yetkilileri, Libya limanları, petrol şirketleri ve çok sayıda kuruluşa yaptırımların Cuma günü kaldırılacağını açıkladı.

Fransa, BM yaptırımlar komitesinden Libya’nın dondurulmuş 2 milyar dolarlık malvarlığını serbest bırakmak için izin istedi.

Amerika ve İngiltere’nin benzer başvurularını kabul eden yaptırımlar komitesi Libya’nın 3 milyar dolarlık dondurulmuş malvarlığını acil insani ihtiyaçlar için serbest bırakmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG