Erişilebilirlik

Erdoğan mitinginde Kahramanmaraşlılar : “Reisi desteklemek için geldik’’


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitingine katılan vatandaşlar, depremde yalnız kalmadıklarını ileri sürerek, her şeye rağmen Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi.

Türkiye ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanırken, liderlerin de seçim maratonu devam ediyor. Hafta sonunu deprem bölgesinde geçiren Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, depremin en çok etkilediği ve ilk tur seçimde yüzde 70’in üzerinde oy aldığı Kahramanmaraş’taydı.

“Tayyip için geldik, ölünceye kadar da Tayyip için buradayız’’

Erdoğan’ın mitingine katılmak üzere alana gelen depremzede Kahramanmaraşlı’lar VOA Türkçe’ye konuştu. Seçimlerde Erdoğan ve AKP’yi desteklediğini belirten İhsan Can, “Biz bugün vatan için millet için, namus için buraya geldik. Tayyip için geldik, ölünceye kadar da Tayyip için buradayız’’ dedi.

Kaymakamlık bünyesinde kısa programlı çalışma projesinde yer aldığını belirten Selin Damla, kadro istemek için Erdoğan’ın mitingine katıldığını belirterek, “Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Çünkü 7 kişinin bir ülkeyi ya da şehri yönetmesi çok zor olur. Tabi ülkemiz adına hangisi hayırlıysa o olsun diyorum’’ diye konuştu.

Deprem bölgesinde olup da seçimde en çok Erdoğan’ı destekleyen iller arasında yer alan Kahramanmaraş’taki depremzdelerle ilgili sosyal medyada yer alan olumsuz ifadelerden dolayı çok kırıldığını belirten Osman Köleoğlu, “Sanki biz daha önceden reisimize oy vermiyormuşuz da deprem sonrası gelen 3-5 kuruş para ve menfaat için oy veriyormuşuz gibi son günlerde sosyal medyada ağıza alınmayacak sözler yazıldı, söylendi. Biz de inadına bugün de reis diyoruz, onu desteklemek için geldik’’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan mitinginde Kahramanmaraşlılar : “Reisi desteklemek için geldik’’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

AKP ve Erdoğan’da gelecek ve istikrar gördüğü için desteklediğini belirten Sadullah Sungur sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için hayırlısı olsun diye buradayız. Burada istikrarı görüyoruz. Kararlılık görüyoruz. Yıllardan beri Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız. Aynı kararlılıkla bundan sonra da yanında yürümeye devam edeceğiz.’’

Erdoğan “Aksaklıklar olsa da dünya tarihinin en büyük kurtarma operasyonunu yürüttük’’

Miting alanında kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, afetin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarınların seferber edildiğini vurgulayarak, “İlk günlerde kötü hava şartları, altyapının hasar görmesi ve yıkım alanının genişliği sebebiyle bazı aksaklıklar yaşanmış olsa da, hamdolsun kısa sürede depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük arama kurtarma, yardım ve yeniden inşa operasyonlarını yürüttük’’ dedi.

“Depremzedeleri bunların insafına terk edecek değiliz’’

Deprem bölgesini önemsediklerini belirten Erdoğan, sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Küresel emperyalistlerin ülkemize yönelik sinsi oyunlarının figüranlığına koşanlar, deprem şehirlerimizin umutla geleceklerine sarılışını kabullenemedi. Ülkeyi Londra tefecilerin eline bırakmaya, gençlerimizin teknoloji hayallerinin sembolü kurumlarımızı birilerine peşkeş çekmeye niyetlenenler, bu şehirlerimizin ayağa kalkma gayretlerini umursamazlar. Elbette biz hiçbir depremzedemizi bunların insafına terk edecek ortada bırakacak değiliz. Şartlar ne olursa olsun tüm depremzedelerin bizi Allah'ın izniyle yeniden ayağa kaldıracağız. Deprem bölgesinde yaptığımız çalışmaların şahidi sizlersiniz. Diğer şehirlere giden depremzedelere nasıl yardımcı olduğumuzu da oradaki kardeşlerimiz gayet iyi biliyor."

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG