Erişilebilirlik

Karadeniz’de kuru yük gemisi battı: Gemi mürettebatından bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi kayıp


İçişleri Bakanı Yerlikaya, batan kuru yük gemisi mürettebatından bir kişinin hayatını kaybettiğini, 11 Türk'ün kayıp olduğunu açıkladı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, batan kuru yük gemisi mürettebatından bir kişinin hayatını kaybettiğini, 11 Türk'ün kayıp olduğunu açıkladı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra iletişimin kesildiği bir kuru yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün battı. Gemi mürettebatından bir kişi hayatını kaybederken, 11 Türk kayıp.

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, bugün konuyla ilgili Ereğli Kaymakamlığı'nda basın açıklaması yaptı.

İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle battığını söyleyen Yerlikaya, gemi mürettebatındaki 11 Türk'ün kayıp olduğunu, 1 kişininse hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerlikaya; Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekiplerinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Sel ve fırtınalarda 9 can kaybı

Bakan Yerlikaya ayrıca, haftasonu boyunca Türkiye geneline hakim olan aşırı yağış, sel ve fırtına nedeniyle Batman, Zonguldak ve Diyarbakır'da toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yine dün öğlen saatlerinde Ereğli Limanı'nda bağlı bulunan Kamerun bayraklı “Pallada” isimli yük gemisinin halatının kopması nedeniyle karaya oturduğunu söyleyen Yerlikaya, gemi mürettebatındaki 13 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, Kamerun bayraklı bir başka geminin de halatının kopması sonucu sürüklendiğini ve liman römorkörü tarafından 12 kişilik mürettebatıyla kurtarıldığını dile getirdi.

Forum

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG