Erişilebilirlik

Karantina Kurallarına Uymayan Tesla Fabrikası Üretime Başladı


Amerikan elektrikli otomobil ve teknoloji üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, California’daki fabrikasını karantina yasaklarına rağmen açma kararı aldı ve üretimi başlattı.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, fabrikada üretimin başlamasından dolayı eğer biri gözaltına alınacaksa bunun kendisi olması gerektiğini söyledi ve sorumluluğu kabul ettiğini açıkladı.

Tesla’nın patronu, haftasonu yaptığı açıklamada da Tesla otomobil fabrikasının açılmasına izin verilmediği takdirde fabrikayı California eyaletinden Teksas ya da Nevada eyaletlerine taşıma tehdidinde bulunmuştu.

Tesla şirketinden çalışanlara gönderilen bir e-postada da “İşe geri dönmekten ve sizlerin güvenle iş başı yapmanızı sağlayacak planı uygulamaya koymaktan dolayı mutluyuz. Ücretsiz izin sona erdi, üretim işine geri dönüyoruz!” denildi.

Tesla şirketinin fabrikasının bulunduğu California eyaletinin Alameda İlçesi'nde fabrikaların tam kapasiteyle üretime geçmesi, uygulanan karantina koşulları nedeniyle yasak. Buna uymayan firmalara, yüksek para cezalarından hapis cezasına kadar varan yaptırımlar öngörülüyor.

Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin, yaptığı açıklamada, Elon Musk’a destek verdi ve California eyaletinin Tesla fabrikasını eyalette tutmaya devam etmesi için gerekenleri yapması tavsiyesinde bulundu.

California Valisi Gavin Newsom da birkaç gün önce Elon Musk’la konuştuğunu ve Musk'ın dile getirdiği kaygıların, eyalette üretimin yeniden başlaması konusunda atılan adımlara da yardımcı olduğunu dile getirdi.

Öte yandan California’daki Tesla fabrikasını başka bir eyalete taşıma tehdidi üzerine Teksas, Georgia, Utah, Oklahoma ve Nevada valileri, sosyal medya üzerinden mesajlar yazarak Elon Musk'a fabrikayı kendi eyaletlerine taşıması çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG