Erişilebilirlik

Karşıt Görüşlü Gruplar Portland'da Gösterilere Kararlı


Karşıt Görüşlü Gruplar Portland'da Gösterilere Kararlı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Oregon eyaletinin Portland kenti, Müslüman kadınlara yapılan ırkçı saldırıyı önlemeye çalışan iki kişinin öldürülmesinin şokunu atlatamadan, hafta sonunda kentte yapılan gösterilerde gerginliğin dozu arttı. İki farklı grubun kent merkezinde yaptığı gösterilerde polis 14 kişiyi tutukladı.

Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler, kentin metrosunda yaşanan ırkçı saldırının etkileri daha atlatılmadan, aşırı sağcıların düzenlemek istediği ‘ifade özgürlüğü’ gösterisinin durdurulması için federal yetkililere çağrı yaptığında, aynı zamanda bu gösterilerde çatışmalar çıkabileceği uyarısında bulunmuştu. Ancak gösteriyi düzenleyenler, durumun hassasiyetini bilmelerine rağmen, gösteriyi ertelemedi.

İki farklı görüşe sahip grupların düzenlediği gösterileri polis güvenlik barikatıyla ayırdı. Ancak ‘ifade özgürlüğü’nü savunan grubun, diyalog oluşturmakta pek de başarılı olamadığı gözlendi.

Göstericilerin polise taş ve kötü kokan bir sıvıyla saldırmaları sonrası polis ses bombası ve biber gazıyla karşılık verdi ve 14 kişiyi tutukladı.

Ancak, gösterilere kendilerini korumak için baretlerle gelen aşırı sağcılarla anti-faşist aşırı solcular arasında çatışma yaşanması şaşırtıcı olmasa da, her iki grup da sokaklarda olmaya devam etmekte kararlı.

XS
SM
MD
LG