Erişilebilirlik

Karzai Yardımcılarının CIA’den Maaş Aldığı İddialarını Reddetti


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Amerikan basınında yer alan ve hükümetinden bazı isimlerin Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’den para aldığı yönündeki iddiaları reddetti.

Karzai’nin ofisinden yapılan açıklamada iddialar “sorumsuz” olarak nitelendi ve Afgan hükümetini küçük düşürme amacıyla ortaya atıldıkları belirtildi.

Washington Post gazetesi adını açıklamadığı bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde CIA’in Karzai’nin bazı yardımcılarına istihbarat karşılığı para ödediğini iddia etmişti. New York Times da devlet başkanının üst düzey yardımcıların Muhammed Ziya Salihi’nin yıllardır CIA’den maaş aldığını yazmıştı. Afgan polisi geçen ay Salihi’yi rüşvet almaya teşebbüs suçundan tutuklamıştı ancak Karzai’nin araya girmesiyle Salihi 7 saat sonra serbest bırakılmıştı.

Bir CIA sözcüsü iddiaları yalanlamazken doğrular nitelikte de bir açıklama yapmadı.

Karzai’nin adına yapılan açıklamada bu iddiaların daha büyük hedefler olan terörizmle savaş ve yabancı güvenlik şirketlerinin ülkeden çıkarılması gibi konulardan ilgiyi uzaklaştırmak amacı taşıdığı savunuldu.

XS
SM
MD
LG