Erişilebilirlik

KESK’ten Oturma Eylemi


KESK’ten Oturma Eylemi
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:39 0:00

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işten çıkarılan kişilerin işlerine iade edilmesi için Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan KESK üyeleri oturma eylemi yaptı.

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen ve Pazartesi günü itibarıyla açlık grevlerinde 117. günlerini dolduran akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile haksız yere ihraç edilen kişilere destek olmak için toplanan KESK üyeleri “Nuriye, Semih yalnız değildir”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

“KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “OHAL kaldırılsın” yazılı dövizler taşıyan KESK üyeleri, işten çıkarmaların somut bir delile dayanmadığını ve haksız yere yapıldığını savundular.

KHK kararıyla işten çıkarılan Biyoloji Öğretmeni Filiz Uzan Soylu, şu anki sisteme muhalif olduğu, eğitimde parasız, bilimsel, laik ve demokratik sistemi savunduğu için 7 Şubat’ta ihraç edildiğini belirtti. Emekleri karşılığında kazandığı atama hakkının da elinden alındığını ve bu yüzden direnişe geçtiğini belirten Soylu, sadece düşünceleri yüzünden değil, çalıştıkları yerlerdeki kurum amirlerinin ihbarlarının da işten atılmalarında etkili olduğunu ileri sürdü. Biyoloji Öğretmeni Soylu, kurum amirlerinin makam, mevki hırsı yüzünden ve 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmeleri yüzünden işten atıldığını ifade etti. Çalışanların iş yerlerinde artık huzursuz olduklarını belirten Filiz Uzan Soylu, çok sayıda insanın haksız yere ihbar edilmek suretiyle sıranın ne zaman kendilerine geleceğini düşündüklerini, bu yüzden sıkıntılı, stresli olduklarını söyledi.

686 sayılı KHK kararıyla işten çıkarılan Edebiyat Öğretmeni Bülent Yıldız da 7 Şubat’ta KHK ile ihraç edildiğini, tarafına bildirilen herhangi bir sebebin ve soruşturmanın olmadığını belirtti. İnsanların bir gün işten çıkarılma listesinde isimlerini gördüğünü ve ertesi güne işsiz uyandıklarını söyleyen Yıldız, umudunu kaybetmediğini, karanlık zihniyetlerin zaman zaman kaos yaratabileceklerini ancak demokrasiye inançlarının tam olduğunun kaydetti. Hukuk çerçevesi içerisinde mücadeleye devam edeceğini belirten Edebiyat Öğretmeni Yıldız, haklı olduklarını ve işe döneceklerine inandığını söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG