Erişilebilirlik

Kiev ve Diğer Ukrayna Şehirlerine Füze Saldırısı


Rusya, Karadeniz filosuna yapılan saldırıdan Kiev’i sorumlu tutması ve tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldığını açıklamasının ardından, başkent Kiev ve bazı Ukrayna şehirlerine bu sabah füze saldırıları düzenledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, “Rus füzeleri Ukrayna'nın kritik önemdeki altyapısını vurdu. Rusya savaş alanında savaşmak yerine sivillerle savaşıyor” dedi.

Kiev’de Su Kuyrukları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko da, füzelerin Kiev ve diğer şehirlerdeki enerji altyapısını vurduğunu, saldırıların elektrik ve su kesintilerine neden olduğunu söyledi. Nikolenko, "Rusya ne barış görüşmeleriyle ne de küresel gıda güvenliğiyle ilgileniyor. Putin'in tek amacı ölüm ve yıkımdır” dedi.

"Bu sabah 40 seyir füzesi fırlatıldı"

Ukrayna İçişleri Bakanı'nın Danışmanı Anton Geraşçenko da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Rus güçlerince Ukrayna'ya yönelik seyir füzeleri ile saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu sabah Ukrayna'ya 40 Rus seyir füzesi fırlatıldı" ifadesini kullandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko da Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Kritik altyapı tesislerine yapılan saldırı sonucu başkentin bir kısmında elektrik kesildi. Bazı bölgelerde su yok" dedi.

Ukraynalı yetkililer bu sabah, başkent Kiev’in yanı sıra Zaporijya, Kirovograd, Harkiv ve Odessa şehirlerinde de patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Moskova, Kiev'i önceki gün Kırım'daki bir limanda bulunan Karadeniz filosuna saldırmakla suçlamıştı.

"Rusya açlık şantajı yapıyor"

Rusya’nın Ukrayna’ya tahıl sevkiyatını engellemesi küresel gıda krizine neden olmuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Rusya’yı tahıl koridoru anlaşmasını askıya alarak, "dünyaya açlık şantajı yapmakla" suçladı.

Yabancı haber ajansları, Rusya’nın anlaşmayı askıya almasının ardından dünden beri hiçbir geminin limanlardan hareket etmediğini bildiriyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG