Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 1 milyon liralık montaj video davası


Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde kullandığı montaj videolar ve ilgili iddialar sebebiyle 1 milyon liralık tazminat davası açtıklarını açıkladı.

Celal Çelik Twitter’dan paylaştığı açıklamada, “Türk tarih ve kültürü ile özdeşleşmiş ‘Mertçe Mücadele’ etik değerinden bihaber olan, Müfterliği ise değer olarak benimseyip içselleştirmiş bulunan Montajcıbaşından yani Erdoğan’dan; Montaj video sahtekarlıklarının hesabını sormak üzere davamızı açtık” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik, davadan kazanılacak tazminatın şehit çocuklarına eğitim bursu olarak dağıtılacağını belirtti.

Millet İttifakı’nın yayınladığı seçim kampanyası filmine, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun arkasına Murat Karayılan’ın da olduğu PKK’lılar montajla eklenmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı mitinglerinde bu montajlı videoyu kullanmıştı.

Hafta başında TRT yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan konunun gündeme gelmesi üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj ama şu ama bu” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu: “Bu kadar düzeysizlik olmadı”

Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam katıldığı Habertürk yayınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montaj videoyu seçim kampanyası sırasında kullanmasına ve yaymasına sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, ‘’Bu kadar düzeysizlik Cumhuriyet tarihinde olmadı. Bunlarda Allah’a inanç da yok. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan bir kişinin bu kadar alçalacağını düşünmedik. Madem montajsa, bir montajı binlerce kişiye nasıl gösterirsin? Ben bu ülkenin cumhurbaşkanıyım, benim önüme montaj getirmeyin dersin. Biz bunu hiç hesaplamadık’’ ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG