Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu: “Milletimize ulaşmamız engelleniyor”


Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, telekomünikasyon şirketlerinin gazetecilere SMS yoluyla programını duyurmasını engellediğini söyledi. “Tümüyle karartma altındayım” diyen Kılıçdaroğlu, “Soruyorum Erdoğan. Seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin?” diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bugün telekomünikasyon şirketlerine gönderdiği uyarı yazısının ardından Twitter’dan görüntülü bir mesaj yayınladı.

CHP Genel Başkanı, “Sürekli iftiralar, yalanlar, komplolar, sandıklarda tuhaflıklar, müşahitleri yasaklama çabaları, Babala TV ile ilgili korkunç bir yalan kampanyası, montaj videolar, mobil ekranlarımızı yasaklamalar. Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracak kısa mesajı atamıyorum. Telekom şirketleri gazetecilere mesaj atmamı engelliyor” dedi.

“Bir korkak yüzünden ülke gidiyor”

“Tümüyle karartma altındayım” diyen Kılıçdaroğlu, “Soruyorum Erdoğan. Seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin?” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘korkak’ ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de seçim yapılamıyor. Korkak bu adam, korkak. Bir korkak yüzünden ülke gidiyor. Seçim yapılamaz duruma geliyor. Ne istiyorsun bu ülkeden korkak adam?” diye konuştu.

BTK ne demişti?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Türkiye'de basında haberleştirilen uyarı yazısında, "istenmeyen SMS’lerin" gönderildiği yönünde şikayetlerin geldiğini belirterek, telekomünikasyon şirketlerine mevzuata uymaları uyarısında bulunmuştu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, “SMS, MMS ve aramalara yönelik önemli uyarı” konulu telekomünikasyon şirketlerine gönderdiği yazıda, Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Mart 2023 tarihli kararına atıfta bulundu.

Söz konusu kararda, “vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu” hükmünün yer aldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu kredi kartı borçları ve EYT'ye ilişkin seçim vaatlerini SMS olarak paylaşmıştı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ikinci tur vaatleri kapsamında, iktidara gelmesi halinde, biriken kredi kartı borçlarının hazine tarafından bankalardan devralınacağını belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, borçların faizinin silinerek yalnızca ana paranın tahsil edileceğini ve ana paranın 36 ay taksitlendirileceğini söylemişti.

Twitter hesabından görüntülü bir mesajla vaadini anlatan Kılıçdaroğlu, ülkedeki ekonomik buhrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttuğu SMS mesajında da seçmenlerle ayrıntıları paylaştı.

“Sevgili vatandaşım, borç harç evini geçindirmeye çalıştığını biliyorum. İktidara gelir gelmez, bireysel kredi kartı borçlarınız için kesin çözüm üreteceğim. Unutmayın, 28 Mayıs seçimi, bu ağır borçlardan kurtulma veya ülkece borç batağına saplanma referandumudur!" ifadelerini kullanmıştı.

"Milletimize ulaşmamız engelleniyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'deki çifte standartlara son verecekleri ve adaletsizlikleri giderecekleri yönündeki vaadini de SMS ile seçmenlerle paylaştıklarını; ancak bu mesajın da BTK tarafından engellendiğini söyledi.

Twitter hesabından bu konuyla ilgili paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım; meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargoyla milletimize ulaşmamız engelleniyor" ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG