Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam sosyal medyadan yayınladığı videoda sarfettiği “sarayın Türkiye’deki uyuşturucu salgınını beslediği” sözleri hükümetin tepkisine neden oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı da Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, dün akşam Twitter hesabından paylaştığı videoda, “Türkiye’de bir uyuşturucu salgını olduğunu ve gençlerin uyuşturucunun ağına düştüğünü” belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Saray'ın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu.”


CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo ile birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, uyuşturucu sorununun temelinde hükümetin ekonomi politikasının yattığını kaydederek, “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. Bu kirli parayı, yani uyuşturucu parasını, Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” dedi.

“Bugün Türkiye’nin sokaklarında her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor” diyen Kılıçdaroğlu, özellikle metamfetamin maddesinin sokaklarda çok hızlı yayıldığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. Bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara."

Videoda CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo da, metamfetamin kullanımının 11-12 yaşına kadar indiğinin görüldüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyadan bir video paylaşarak, “Kılıçdaroğlu'nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!” ifadelerini kullandı.


Soylu videoda, Kılıçdaroğlu'nun CHP’nin eski lideri Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti devletine, polisine, jandarmasına, askerine 'uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar' iftirasını atması, elbette ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını. Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurumlarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz."

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medya hesaplarından aynı açıklamayı paylaştı.

Açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG