Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu: ’Kara Para Olmasa Dolar Uçar’


Partisinin referandum çalışmalarına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce parti binasını ziyaret etti. Ardından bir düğün salonunda partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, milli iradenin bir kişiye teslim edilemeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Diyorlar milli iradeyi bir kişiye teslim edelim, 80 milyon ona uysun. 80 milyonun düşüncesi yok mu? Farklı düşünceler zenginleştirmez mi? Demokratik parlamenter rejimden vazgeçelim, yetkiyi bir kişiye verelim. Şu soruları kendimize sormamız lazım; bugün işsizlik var mı? Var. 4 gençten biri işsiz mi işsiz. Üniversite mezunlarında daha yüksek. Bu işsizliği yaratan demokratik parlamenter sistem mi? kim yaratıyor bu işsizliği? Bu sorunun cevabını bekleyeceğiz. Kafamızda bu soruyu soracağız. Çiftçiyi düşünün ektiğini karşılığını alamıyor, alın terini karşılığını alamıyor. 2 Trakya büyüklüğünde alan son 15 yıldır ekilmiyor, ‘ekmiyorum kazanmıyorum’ diyor. İlaç, gübre, mazot pahalı. Çiftçi tarlasını ekmiyorsa sebebi demokratik parlamenter sistemi mi? Tutturdular FETÖ terör örgütü dediler, bizi kandırdılar dediler, Allah’ımız ve milletimiz bizi affetsin dediler. FETÖ seni kandırdı bunun sebebi parlamenter sistem mi? Gelip meclisi mi kandırdılar? Hayır, meclis dik ve onurlu yerinde durdu ”dedi.

Kılıçdaroğlu: ’Kara Para Olmasa Dolar Uçar’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:10 0:00

Kılıçdaroğlu, ilginç bir iddia da gündeme getirdi. Doların yükselişinin, dışardan gelen kayıt dışı para nedeniyle durduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Dolar almış başını gidiyor. Frenlemiyorlar, kayıt dışı kara para Türkiye’ye gelmezse dolar uçup gidecek. Dünyada nerede kaçakçıların parası varsa, uyuşturucu parası varsa Türkiye’ye geliyor. Kanun çıkardılar Türkiye’ye geliyor. Ona da net hata ve noksan diyorlar. Bir devlet 10 milyar dolar para gelecek nereden geldiğini bilmeyecek “diye konuştu.

Yeni anayasa ile parti devleti yaratılmak istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, iş dünyasını da uyardı. Kılıçdaroğlu konuşmasını, ”Neyi yaratıyoruz bu anayasa değişikliğiyle, parti devleti yaratıyoruz. Cumhurbaşkanı partili, başkan yardımcıları partili, vali partili, kaymakam partili, hakim partili, anayasa mahkemesi üyeleri partili. Ya partiye üye olmayanlar, onlar ikinci sınıf. Bu anayasa değişikliğiyle üstünlerin hukuku oluşturuluyor, hukukun üstünlüğü değil. ‘Biz istediğimiz kararı alırız vatandaşı takmayız’. İş dünyası şunu unutmasın, kapısı çalındığı zaman, her an mal varlıklarına el konulabilir. Örnek görüyoruz, yaşıyoruz. Hangi fabrikalara, nerelere el konulduğunu görüyoruz. Bir işadamını beğenmeyebilir. Mallarına el koyabilir. Hakkını nerede arayacaksın, mahkemede değil mi? İyi de o hakimi kim tayin etti? Başkan, partili başkanın atadığı hâkim benim hakkımı savunur mu? adalet dağıtır mı? Denetimsiz bir sistem getiriyorlar. Başkanlık sisteminde, kimseni hesap soramayacağı bir düzen getiriliyor” sözleriyle sürdürdü.

Kılıçdaroğlu daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG