Erişilebilirlik

Kış Ortasında Bahar Havası


DİYARBAKIR- Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da kış mevsimine karşın baharı aratmayan havalar yaşanıyor.

Diyarbakırlılar sıcak havaların tadını çıkarmak için parklara akın ediyor.

Kış Ortasında Bahar Havası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

VOA Türkçe yaşlı Diyarbakırlılar'a eski kışları sordu. “Eskiden 2 metre kar yağar, damlardan evden eve geçerdik” diyen 75 yaşındaki Abdulhakim Ülgen, gençliğindeki kışları bu sözlerle anlatıyor.

Kentin en büyük yeşil alanlarından olan Koşuyolu Parkı'nda arkadaşlarıyla sohbet eden Ülgen, hayatında bu kadar sıcak bir kış görmediğini söyledi.

Parkta sadece Ülgen ve arkadaşları yok. Sıcaklığın 14 dereceye kadar çıktığı kentin sakinleri güzel havanın tadını çıkarmak için parklara akın etti.

Kadınlar piknik yaparken, erkekler sohbet ederek çeşitli oyunlar oynuyor ve zaman geçiriyor.

VOA Türkçe’ye konuşan yaşlılar, hayatları boyunca kışın bu kadar sıcak bir hava görmediklerini ifade ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Geçen ay Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğüne dikkat çeken MGM, Aralık ayının ortalamasını ise 9,2 derece olarak ölçtü.

Geçen yıl aynı tarihte sıcaklık 6 derece olarak kayıtlara geçerken, 2023 yılında aynı gün 14 derece ölçüldü. Diyarbakır Havaalanı'ndaki meteoroloji istasyonu, bu yıl 21 Ocak’ta sıcaklığı 15 derece ölçtü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG