Erişilebilirlik

“KKTC 35 Vatandaşının Öldüğü Olayın Takipçisidir”


KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin acısının asla unutulmayacağını vurgulayarak, “Bu acı, bizim için büyük bir trajedi olmuştur. Hiçbir şey eskisi gibi olamaz. KKTC devleti bu olayın takipçisi olacaktır” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri de Adıyaman’dı. Deprem sonrası hayatını kaybeden binlerce vatandaş arasında Kıbrıs’tan gelen 35 kişilik kız voleybol takımı da vardı. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası, Kuzey Kıbrıs Başbakanlığı Adıyaman Atatürk Bulvarı’ndaki İsias Otel'in enkazında, toplam 35 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıklamıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan deprem sonrası bölgeye ilk ziyaretini bugün gerçekleştirdi. AFAD’ın Gaziantep’teki koordinasyon merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Adıyaman’da, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 35 KKTC vatandaşının hayatını kaybettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, diğer deprem bölgelerinde de KKTC vatandaşlarının can verdiğini vurguladı.

Adıyaman’da yaşanan depremde hayatını kaybeden kız çocuklarının ailelerinin KKTC’deki acısına dikkat çeken Tatar, “Bu acı, bizim için büyük bir trajedi olmuştur” vurgusu yaptı. KKTC’de, herkesin birbirini tanıdığını veya akrabalık bağı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman’da böyle bir felakette kaybettiğimiz canlarımızın acısının, Kıbrıs’ın yüreğine ateş düşürdüğünü söyledi.

Ailelerin acısını paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, İsias Hotel’in binasıyla ilgili zafiyetler olduğu yönünde yankılar olduğunu belirterek KKTC Devleti’nin, bu konunun takipçisi olacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğünü ve bunun takipçisi olunacağı sözünü aldığını kaydetti.

Adıyaman’daki İsias Otel’e ilişkin başlatılan soruşturma sonucu otelin sahipleri ve işletmecileri tutuklanmıştı. Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt, tutuklanarak Siverek Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tatar, voleybolcuları resmeden İranlı sanatçıyı kabul etmişti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’daki İsias Otel’in depremde çökmesi sonucu hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularını resmeden İranlı ressam ve karikatürist Alireza Pakdel’i 24 Şubat’ta makamında kabul ederek görüşmüştü.

Tatar, İranlı sanatçıyla görüşmesi sırasında “Bu acı büyük bir acıdır. Bu acı dinmeyecektir. Kaybettiğimiz canlarımız, birer melek olarak kalbimizdeki müstesna yerini koruyacaktır” demiş ve sanatçının eserinin kayıpların acısını yaşayanları duygulandırdığını dile getirmişti. İranlı sanatçı Pakdel de KKTC’li sporcuların enkaz altında can vermesinin kendisini çok üzdüğünü söylemiş ve Tatar’ın kendisini kabul etmesinden memnuniyet duyduğunu söylemişti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG