Erişilebilirlik

Erdoğan: ‘Kobani Düştü Düşüyor’


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani’nin IŞİD’in eline geçmek üzere olduğunu söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaki Kürt kenti Kobani’nin IŞİD’in eline geçmek üzere olduğunu söyledi.

Erdoğan, Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kenti ziyaret ederek uluslararası güçlere seslendi.

“Şu anda Kobani'de düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve eğit donat anlayışıyla Suriye'de ve Irak'ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım.”

Bu arada IŞİD’in kuşattığı Suriye’nin kuzeyindeki Kobani kentinde Kürt güçlerinin direnişi ve şehir savaşı sürerken, Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri kentteki IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor.

Ayn el Arab olarak da bilinen kent yakınlarına Salı sabahı erken saatlerde yapılan hava saldırısı, on binlerce Suriyeli’nin Türkiye’ye sığınmasına yol açtı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, IŞİD militanlarının kentin güneybatı bölgesindeki binalara sızdığı Kobani’de çatışmaların gece boyunca sürdüğünü bildiriyor.

IŞİD’in Kobani kentini ele geçirirse, örgüte Suriye’nin en uzun kara sınırı olan Türkiye sınırını da kontrol altına almış olacak.

Kürt savunma yetkilisi, Kobani’de savaşan askerlerin sonuna kadar direneceklerini açıkladı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un sözcüsü, Kobani’deki durumdan ciddi endişe duyduklarını ve acilen bölgedeki sivillerin korunması çağrısında bulunduklarını bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG