Erişilebilirlik

Kongre'den Obama'nın Suriye-IŞİD Planına Destek


Başkan Barack Obama, Suriye muhalefetine silah ve askeri eğitim sağlama planlarının Kongre tarafından onaylanmasının, tüm dünyaya Amerika’nın IŞİD’le mücadelede ‘birlik’ içinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Obama Amerika’nın korkuya yenilmediğini, toparlanıp birlik içinde hareket ettiğini belirtti.

Başkan Obama, Senato’nun Suriye muhalefetine silah ve eğitim sağlama planını onaylamasının ardından konuştu. Senato planı dün gece 22’ye karşı 78 oyla onayladı. Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolundaki Temsilciler Meclisi de planı önceki gün onaylamıştı.

Obama, aralarında Arap devletlerinin de bulunduğu 40’tan fazla ülkenin IŞİD’le mücadele için kurduğu uluslararası koalisyona katıldığını söyledi.

Obama ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, Irak’ta cihatçı militan hedeflerine hava saldırıları düzenlemeye hazır olduğu yönündeki açıklamalarını da kutladı. Başkan Obama, Fransa’nın “terörle mücadelede güçlü bir ortak olduğunu” söyledi. Bununla birlikte Fransa, Suriye’ye hava saldırısı düzenlemeyi reddediyor.

Amerika, Irak’ta IŞİD militanlarına karşı 170’in üzerinde hava saldırısı düzenledi. Suriye’deki militan hedeflerinin de önümüzdeki günlerde bombalanması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG