Erişilebilirlik

Kremlin: ‘Erdoğan Özür Diledi’


Moskova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl düşürülen ve pilotunun ölümüyle sonuçlanan Rus savaş uçağı için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür dilediğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada “Türkiye lideri ölen Rus pilotun ailesine en derin taziyelerini iletti ve üzgün olduğunu belirtti” ifadelerini kullandı.

Peskov, Erdoğan’ın geleneksel Türk-Rus dostluğunun yeniden kurulması için mümkün olan herşeyi yapmak istediğini kaydettiğini de vurguladı.

Türkiye, Rus uçağını düşürdükten sonra Kremlin bazı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Bu yaptırımlar arasında Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan boru hattı projesi ile Ruslar’ın Türkiye’deki tatil beldelerine gitmesinin engellenmesi de vardı.

Putin, Erdoğan’ın kişisel olarak özür dilemesi durumunda yaptırımların kaldırılacağını söylemişti. Ancak Pazartesi günü yaptırımların kaldırılacağına dair bir açıklama gelmedi.

Kasım ayında Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiğini belirttiği bir Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında ilişkiler oldukça gerilmişti. Rusya, uçağının hava sahasını ihlal ettiğini reddediyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG