Erişilebilirlik

Kritik MGK Toplantısı Sona Erdi


Türkiye'de 15 Temmuz gecesi girişilen darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Konseyi toplantısı tamamlandı. Beş saate yakın süren toplantının ardından Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu topladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu yüzden de Ankara'da bugün gözler Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çevrilmiş durumda.

Erdoğan, darbe girişiminden dün geceye kadar İstanbul'da kaldı. Bugün MGK ve Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmek üzere Ankara'da. Saray'daki MGK toplantısı, saat 11.00'de planlanmıştı. Ancak başlangıcı önce yerel saatle 12.00'ye sonra da saat 13.00'e ertelendi.

Erdoğan başkanlığındaki MGK’da sivil ve askeri kanat yerini aldığında basına yansıyan fotoğraf karesinde ise dikkat çekici bir farklılık vardı. Eski MGK toplantılarında Cumhurbaşkanı'nın askeri yaverleri de fotoğraf karesinde yer alırdı. Ancak bugün toplantıdan yaversiz kare basına iletildi.

Cumhurbaşkanı'nın Başyaveri Albay Ali Yazıcı ile Havacı Yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Deniz Yaveri Yarbay Şafak Deliacı halen gözaltında. Ayrıca Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin kalp krizi geçirmesi ardından göreve vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atanmıştı. Toplantıya Mendi'nin yerine Yaşar katıldı.

MGK toplantısında; Erdoğan'ın başkanlığında şu isimler yer aldı:

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli
Başbakan Yarcımcısı Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
İçişleri Bakanı Efkan Ala
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak
Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal
Jandarma Genel Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar
MİT Müsteşarı Hakan Fidan

Gözler MGK açıklamasında

MGK toplantısı 4 saat 40 dakika sürdü. Saray'da Bakanlar Kurulu toplantısına geçildiği ve MGK'nın yazılı açıklamasını da Kurul toplantısı sonrası yapacağı bildirildi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG