Erişilebilirlik

Kürt Güçler Ortak Baskında IŞİD Militanını Tutukladı


Arşiv foto
Arşiv foto

Suriye Demokratik Güçleri, ABD kuvvetleriyle yapılan ortaklık sonucu bölgede hala saldırılar düzenleyen IŞİD örgütüne mensup bir militanın tutuklandığını duyurdu.

Suriye'de IŞİD'le mücadele eden Kürt kuvvetlerine destekte bulunan yaklaşık 900 Amerikan askeri bulunuyor.

Suriye Demokratik Güçleri, savaşçılarının 16 Aralık'ta, Deyrizor'da adı açıklanmayan bir IŞİD liderinin evine baskın düzenlediğini bildirdi. Açıklamada ayrıca tutuklanan IŞİD mensubunun bölgedeki militan hücrelerini yönettiği kaydedildi.

SDG, baskın sırasında ele geçirdikleri kanıtlara ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta iki cep telefonu, on SIM kartı, bir internet yönlendiricisi, Suriye hükümetinin verdiği kimlik belgesi ve üç şarjörlü bir tabanca olduğu görülüyor.

SDG, son baskının, son iki hafta içinde düzenlenen beşinci baskın olduğunu bildirdi.

SDG, Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürt kontrolu altındaki bölgelerde bulunan militanları sık sık hedef alıyor. 11 Aralık'ta Amerika'nın Suriye'nin doğusuna helikopterle düzenlediği baskında iki IŞİD militanı öldürülmüştü.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat, ülkenin büyük bölümünde kontrolu yeniden sağlamasına rağmen ülkenin kuzeyinde bazı kesimler halen isyancıların elinde. Türkiye'nin ve Suriyeli Kürt güçlerin de bu bölgede kontrol altında tuttuğu kesimler bulunuyor.
Türkiye, topraklarına saldırıda bulunmakla suçladığı Suriyeli Kürt grupların sınırdaki varlığına karşı çıkıyor. Bölgede Türkiye'nin bu ay başında düzenlediği bir dizi hava saldırısı, Amerika ve Kürt kuvvetlerinin yürüttüğü devriye görevini geçici süreliğine engellemiş, sınırdaki gerginliklerin IŞİD'e karşı yürütülen mücadeleyi aksatacağı kaygılarını beraberinde getirmişti.

IŞİD, 30 Kasım'da, lideri Ebu El Hasan El Haşimi El Kureyşi'nin öldüğünü açıklamıştı. Amerika, El Kureyşi'nin, Suriye'nin güneyindeki Daraa'da Suriyeli isyancıların düzenlediği operasyonda öldürüldüğünü bildirmişti.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG