Erişilebilirlik

Kuzey Irak'a Askeri Operasyon


Kuzey Irak'a Askeri Operasyon
Kuzey Irak'a Askeri Operasyon

Türk ordusu, Hakkari’de 24 askerin öldüğü saldırıdan sonra Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine askeri operasyon başlattı.

Türk savaş uçakları PKK hedeflerini vururken en az 20 isyancı Kürdün öldürüldüğü bildiriliyor.

Bazı ajanslar Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan savaş uçaklarının sınır ötesindeki PKK kamplarını bombaladığını ve kara birliklerinin helikopter desteğinde Irak içlerine 4 kilometre kadar girdiğini haber verdi.

Kazakistan gezisini iptal eden Başbakan Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetlerinin “sıcak takibe” giriştiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Gül de saldırıların intikamının büyük olacağını söyledi.

Hakkari’den saldırıdan sonra Irak'taki özerk Kürt bölgesinin Başkanı Mesut Barzani’nin, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini ilettiği öğrenildi. Haberlere göre Barzani, saldırıyı şiddetle kınadı ve Kürt halkını ve Türk-Kürt kardeşliğini hedef aldığını söyledi.

Öte yandan Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Hakkari’deki terörist saldırıyı kınadı. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“Amerika Birleşik Devletleri ve Amerikan halkı adına hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimi gönderiyorum. Yaralıların en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz.

Bir kez daha Hakkari halkı ve bir bütün olarak Türkiye, teröristlerin elinde çok uzun süredir olduğu gibi acı çekiyor. Hiçbir siyasi dava veya hiçbir inanç, terörizmi mazur gösteremez.

Dost ve müttefik Birleşik Devletler, resmen terörist bir örgüt olarak tanımladığı PKK’ya karşı Türkiye’nin mücadelesini desteklemeye devam edecektir.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG