Erişilebilirlik

Kuzey Kore’den Amerika ve Güney Kore’ye Suçlama


Kuzey Kore’den Amerika ve Güney Kore’ye Suçlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Kuzey Kore, Amerika ve Güney Kore istihbarat servislerini liderleri Kim Jong Un’u kimyasal silahla öldürmeye çalışmakla suçladı.

Kuzey Kore devlet güvenliği bakanlığından yapılan açıklamada, CIA’deki “teröristler” ve Güney Kore istihbarat servisinin acımasızca yok edileceği kaydedildi.

Kuzey Kore, genelde Amerika ve Güney Kore’ye sert ifadelerle yükleniyor ancak bu son bildiri ayrıntı vermesi açısından dikkat çekici.

Bakanlık açıklamasında istihbarat servislerinin 2014’te Kim’e suikast düzenlemesi için Rusya’da çalışan bir Kuzey Kore vatandaşını ideolojik olarak kandırdığı iddia edildi.

Açıklamada, Güney Kore ajanlarının Kim’e kimyasal silah ile saldırması için Kuzey Koreli’ye uydu iletişim teçhizatları ve para verdiğini kaydediliyor.

Pyongyan, bir dizi iletişim ve ödemelerden sonra ajanların Kuzey Koreli’ye CIA tarafından sağlanacak kimyasal maddenin türünü geçen ay söylediklerini belirttiğini de iddia ediyor.

Bu yılın başlarında Kuzey Kore Kuala Lumpur’daki havaalanında Kim’in sürgündeki kardeşine suikast düzenlemekler suçlanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG