Erişilebilirlik

Kuzey Kore Temsilcisi Washington'da


Kim Yong Chol, Pekin Uluslararası Havalimanı'nda kendisini Washington'a götürecek uçağa binmeden önce
Kim Yong Chol, Pekin Uluslararası Havalimanı'nda kendisini Washington'a götürecek uçağa binmeden önce

Kuzey Kore’nin Amerika’yla nükleer silahlardan arınma görüşmelerinin baş müzakerecisi Kim Yong Chol Washington'a geldi. Beyaz Saray'a yakın kaynaklar, Kim'in ziyaretinin Kuzey Kore ve ABD liderleri arasındaki olası ikinci zirvenin planlanması açısından önemli olduğuna işaret ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla görüşmesi beklenen Kuzey Koreli yetkili, Başkan Donald Trump tarafından da kabul edilebilir. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un sağ kolu olarak da bilinen Kim Yong Chol, iki ay önce Mike Pompeo'yla New York'ta yapacağı görüşmeyi aniden iptal etmişti. Bundan dolayı Washington, Kuzey Koreli yetkilinin son ziyaretini önceden duyurmamayı tercih etti.

Kim Yong Chol daha önce Haziran ayında Washington’a gelmiş, bu ziyaret 12 Temmuz’da Trump’la Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasındaki ilk zirvenin önünü açmıştı.

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence Kuzey Kore’yle nükleer silahsızlanma konularında bir ilerleme yaşanmadığını kabul etmişti. Pence, Kuzey Kore’den yapıcı adımlar beklendiğini kaydetmişti.

Bu arada Çin ve Güney Kore’nin Kore Yarımadası işlerinden sorumlu yetkilileri Seul’de bir araya geldi. Kong Xuanyou ile Lee Do-Hoon’un nükleer silahsızlanma konularını ele aldığı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG