Erişilebilirlik

Lady Gaga'nın Hayatı Belgesel Oluyor


Lady Gaga sosyal medyayı her an kullanan çok medyatik bir sanatçı. Bu kez de ünlü şarkıcı twitter’dan hayatını filme çekmeyi planladığını açıkladı. Hayatını belgeselleştirmek isteyen Lady Gaga, buarada yeni albümü ARTPOP’un da tanıtımını yapmayı amaçladığını belirtti.

Twitter’daki mesaja göre, çok sıradışı, renkli bir şarkıcı olan Lady Gaga, bir buçuk saatlik bir belgesel çekmek istiyor ve bunun için tanınmış fotoğrafçı Terry Richardson’la birlikte çalışmayı planlıyor.

Asıl adı Stefani Joanne Angelina Germonatta olan Lady Gaga, dünyanın en büyük pop yıldızlarından biri. Şarkıcı, söz yazarı ve sahne sanatçısı olan doğma büyüme New Yorklu Lady Gaga daha dört yaşındayken kulaktan dolma bir şekilde kendi kendine piyano çalmayı öğrenmiş. İlk piyano bestesini 13 yaşındayken yaptığını, 14 yaşında bir gece klübünde mikrofonlar dinleyicilere açılınca ilk şarkısını söylediğini anlatıyor.

2008 yılında çıkardığı The Fame adlı albümü Just Dance ve Poker Face single’larıyla Lady Gaga’ya uluslararası ün kazandırdı. Lady Gaga’nın Billboard listelerinde 1 numara olan yedi şarkısı var: Just Dance, Poker Face, Love Game, Paparazzi, Bad Romance, Telephone ve Born This Way. Lady Gaga bugüne kadar onbeş kez Grammy Müzik Ödülü’ne aday gösterildi, beş Grammy Ödülü kazandı.

Çılgın moda anlayışı, sahne performansı ve müzik videolarıyla bütün dünyada tanınan Lady Gaga, David Bowie, Grace Slick, Bob Dylan, Queen, Elton John ve Michael Jackson’dan ilham aldığını söylüyor.

“Benim için bir numara olmak veya çok albüm satmak önemli değil” diyen Lady Gaga, amacının hayranlarına ilham vermek, onları etkilemek ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG