Erişilebilirlik

Laleli Esnafı Mutabakat Sonrası Umutlu


Laleli Esnafı Mutabakat Sonrası Umutlu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

Türk hava sahasının ihlali sonucu düşürülen Rus uçağı, Türkiye-Rusya arasında gerilime yol açmış veRusya Türkiye’ye ticari ambargo uygulamıştı.

Türkiye’den yaş meyve-sebze, giyim ve ayakkabı gibi birçok ürünü ithal eden Rusya, yaşanan krizden dolayı bu alımlarını durdurmuştu.

Bu durum Rusya’ya önemli ölçüde ürün ihraç eden Laleli esnafını da zor durumda bırakmış, hatta birçok esnafın kepenk indirmesine yol açmıştı.

Peki, gözü kulağı Rusya ile ilişkilerin düzelmesi yönünde gelecek haberlerde olan esnaf, varılan son mutabakattan sonra neler düşünüyor?

Babasının 28 yıldır Laleli’de esnaflık yaptığını söyleyen Enes Taşdelen, yıllardır babasıyla birlikte çalıştığını ancak yaşanan uçak krizinden sonra işlerin önemli ölçüde durağanlaştığını belirtiyor.Taşdelen, daha önce kiralık dükkan bulmanın neredeyse imkansız olduğu Laleli’de, şu anda birçok esnafın dükkanını kapattığını söylüyor. Çok büyük zarara uğradıklarını anlatan Taşdelen, Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakatla umutlarının arttığını söyledi.

Müşterilerinin yüzde doksanını Ruslar’ın oluşturduğunu söyleyen ayakkabı üreticisi ve satıcısı Fatih Mete de, Rusya’yla kopma noktasına gelen ilişkilerden çok etkilenen esnaflardan biri. Satışların çok önemli bir kısmını Rusya’ya yaptıklarını belirten Mete, iki ülke arasında yaşanan gerilimden dolayı işlerinin çok olumsuz etkilendiğini, Rusya ile varılan son mutabakata kadar da işlerinin düzeleceğine hiç inanmadıklarını anlattı.

Rusya’yla ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımların henüz işlerine yansımadığını dile getiren Malik Hakkı Tereci, gelecek günlerde ticari açıdan olumlu günler göreceklerine inandıklarını söyledi.

Uçak krizinin hem kendisini hem de çevresindeki birçok esnafı kötü etkilediğini ifade eden Tereci, kiralarını bile ödeyemediklerini anlattı.

Rusya’yla ilgili olarak gelecek iyi haberleri bekleyen Laleli esnafı, dükkanını kapatmak zorunda kalan diğer esnafla aynı kaderi yaşamaktan korkuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG