Erişilebilirlik

Latin Amerika’dan Arama-Kurtarma Çalışmalarına Destek 


Meksika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere, Meksika ordusunda görev yapan arama-kurtarma görevlileri, sağlıkçılar, mühendisler ve 16 arama kurtarma köpeğinden oluşan bir ekibin Meksika Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla yola çıktığını açıkladı.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, yardımların gönderilmesiyle ilgili Twitter üzerinden paylaşımlar yaptı.

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele de deprem bölgesindeki çalışmalara yardım etmek için uzmanlar ve köpeklerden oluşan arama-kurtarma ekipleri, sivil koruma personeli ve itfaiyecilerden oluşan bir ekibin Türkiye’ye gönderildiğini bildirdi. 100 kişilik ekibin Türkiye’ye bugün ulaşması bekleniyor.

Bukele Twitter hesabından Türkçe bir ileti de yayınladı.

Venezuela’dan da afet ve sivil koruma konusunda uzman kişilerden oluşan bir grubun gün içinde yola çıkması bekleniyor. Gönderilecek ekip ve ekipmanın içeriği hakkında resmi açıklama henüz yapılmadı.

Bölgeye yardım göndermeye hazır olduğunu açıklayan diğer ülkelerse Brezilya ve Kolombiya.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı, hükümetin, Brezilya İşbirliği Ajansı aracılığıyla depremden etkilenen nüfusa insani yardım sunmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Türkiye’ye arama-kurtarma çalışmaları için insani ve maddi yardımda bulunmaya hazır olduğunu açıklayan Kolombiya’da ise Bogota’daki Türkiye Büyükelçiliği, deprem mağdurlarına ulaştırmak üzere yardım toplama merkezi kurdu.

Latin Amerika’da Türkiye’ye taziye ve dayanışma mesajları ileten ülkeler arasında Arjantin, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya, Uruguay, Küba, Panama, Guatemala, Kosta Rika, Nikaragua ve Honduras bulunuyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG