Erişilebilirlik

Latin Amerikalı Ekipler Ülkelerine Dönüyor


Brezilya Arama Kurtarma Ekibi
Brezilya Arama Kurtarma Ekibi

Latin Amerika ülkelerinden Türkiye’deki arama ve kurtarma çalışmalarına destek için gönderilen ekipler ülkelerine geri dönüyor. Bu hafta Kolombiya ve Arjantin’in ardından dün üçü köpek 45 kişiden oluşan Brezilyalı arama kurtarma ekibi de ülkesine ulaştı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek için deprem bölgesine giden Latin Amerikalı ekipler ülkelerine geri dönüyor.

Bu hafta ülkelerine geri dönen Latin Amerikalı arama kurtarma ekipleri arasında Türkiye’ye 14 Şubatta 20 uzman ve 8 köpek gönderen Kolombiya; enkaz altından üçü canlı toplamda 53 kişiyi çıkaran Arjantin ve 16 gün boyunca Kahramanmaraş ve Hatay’da çalıştıktan sonra dün Türk Hava Yolları seferiyle Sao Paulo’ya ulaşan Brezilya bulunuyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarına destek için yola çıkan arama kurtarma ve sivil savunma uzmanları, doktorlar ve köpeklerden oluşan 45 kişilik Brezilyalı ekip, 16 gün sonra ülkesine geri döndü.


Brezilyalı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, çalışmalarını Kahramanmaraş ve Hatay’da yoğunlaştıran ekip, geçtiğimiz Çarşamba gününe kadar toplamda 46 arama kurtarma çalışmasına katıldı ve depremzedelere yönelik 74 tıbbi konsültasyon hizmeti verdi.

Brezilya Dışişleri "Arama kurtarma ekibimizin çalışmaları Türk makamlarınca takdir edildi ve övgüyle karşılandı. Ekibimiz ayrıca gıda poşetlerinin dağıtımı ve tıbbi bakım gibi afet sonrası insani yardım faaliyetlerini de destekledi" açıklaması yaptı. Dün Sao Paulo’ya inen ekibi Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Gürsel Evren ve Brezilyalı yetkililer karşıladı.

Türkiye’ye arama kurtarma ekibi gönderen diğer bölge ülkeleri arasında yer alan Meksika, El Salvador ve Venezuela da deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarının başlamasının ardından deprem bölgesindeki ekiplerini geçen hafta çekmişti.

12 Şubat’ta Türkiye’ye ulaşan 32 kişiden oluşan Kübalı sağlık ekibiyse, Kahramanmaraş’taki faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar binin üzerinde hastaya müdahale eden Kübalı ekibin içinde çocuk doktorundan yoğun bakım uzmanlarına, hemşirelerden psikoloğa kadar farklı branşlardan profesyoneller bulunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG