Erişilebilirlik

Latinler Clinton'a Oy Verecek


Latinler Trump'a Değil Clinton'a Oy Verecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Ünlü işadamı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin adaylığını kazanmaya yaklaştıkça, Amerika’daki birçok Latin kökenli, Trump’ın göçmen karşıtı söyleminden rahatsız olduklarını ve başka bir adaya oy vereceklerini söylüyor. Latin asıllı Amerikalılar genelde Demokrat Parti’ye oy verse de, artan sayıda Latin, kendilerini iki partiye de uzak hissediyor.

Latin kökenli Burgos ailesi, kiliseden arkadaşlarıyla beraber Paskalya’da sahneleyecekleri oyuna hazırlanıyor. Rene Burgos, her kararını dine dayanarak verdiğini, bu kararlardan birinin de bir sonraki başkanı seçmekle ilgili olduğunu söylüyor. Burgos, seçilecek başkanın merhametli ve insana değer veren biri olmasını istiyor.

Rene Burgos ve eşi Maria Elena Burgos, Donald Trump’ın adaylığına ve birçok önseçimi kazanmasına kadar Cumhuriyetçi Parti’ye oy vermeyi düşünüyormuş. Ancak tartışmalar ve önseçim sonuçları karşısında hayal kırıklığına uğramışlar.

Donald Trump'ın göçmen karşıtı söylemleri birçok Latin kökenli Amerikalı arasında sert tepkiye neden oldu.

Rene Burgos, topluma katkı bulunmak için Amerika'ya geldiklerini ve alın terleri ile para kazandıklarını belirtiyor. El Salvador’daki iç savaştan kaçan Burgos, ülkeye yasadışı olarak girdikten sonra Amerikan vatandaşı olmuş. Reagan dönemindeki aftan yararlanan Burgos, Trump’ın sözlerinin aksine, Latin asıllı göçmenlerin ülkeye olumlu etki yaptığını söylüyor.

Cumhuriyetçi Parti siyasi danışmanı Luis Alvarado, Latin asıllılar genelde Demokrat Parti’yi desteklese de, yeni nesil seçmenin kararsız kaldığını söylüyor. Buna rağmen Alvarado, Trump’ın başarısının bu grubu, Demokratlar’ın adayı olması beklenen Hillary Clinton’a doğru yönlendirebileceğini belirtiyor. Alvadora, Latin kökenli Amerikalılar'ın Clinton'u destekledikleri için değil, Trump'ı cezalandırmak için Clinton'a oy verebileceklerini dile getiriyor.

Maria Elena Burgos, Trump ve Clinton arasında kalırsa Clinton’a oy vereceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG