Erişilebilirlik

Lazkiye’ye Füze Saldırısı 


(Arşiv)
(Arşiv)

Suriye devlet medyası, Lazkiye kentindeki birkaç noktaya füzeler atıldığını, füzelerin hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Resmi SANA haber ajansı, füze saldırısında devlete ait bir teknik endüstri kurumunun hedef alındığını belirtti.

Devlet televizyonu El İhbariye, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu kaydetti.

Bir askeri kaynağa dayandırılan haberde, “Hava savunma sistemleri denizden Lazkiye kenti yönüne doğru gelen düşman füzelerine karşı koydu ve bazılarını havada vurarak engelledi” ifadesi kullanıldı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülkenin batısında hükümetin kontrolundaki kentte büyük patlamaların duyulduğunu kaydetti. El İhbariye, patlamaların yaklaşık yarım saat sürdüğünü bildirdi.

Gözlemevi, füzelerin Lazkiye’nin doğusundaki teknik endüstri kurumunun mühimmat deposunu hedef aldığını belirtti. Kuruluş, deponun İran mı yoksa Suriye güçleri için mi kullanıldığının net olmadığını kaydetti.

Hem Suriye medyası hem de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 10 kişinin yaralandığını belirtti. El İhbariye yaralıların ikisinin hastanede tedavi gördüğünü, kalanların ise tedavilerinin ardından taburcu edildiğini duyurdu.

ABD ve İsrailli yetkililer, İran ve Hizbullah’ın Suriye’deki silahlı varlığını sona erdirmesi gerektiğini sürekli vurguluyor. İsrail, İran’ın Suriye’de giderek varlığını arttırmasına müsaade etmeyeceğinin altını çiziyor.

Lazkiye’ye saldırı, Türkiye ve Rusya’nın İdlib’e Suriye hükümetince bir operasyon yapılmaması konusunda anlaştığının açıklanmasının birkaç saat sonrasına denk geldi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG