Erişilebilirlik

LED Akıllı Ayakkabılarla Işık Şöleni


LED Akıllı Ayakkabılarla Işık Şöleni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Akıllı telefonlar, akıllı ampuller ve şimdi de akıllı ayakkabılar. Bir Japon mühendis, ışıldayan bilgisayar görüntülü led ayakkabı yapmayı başardı.

Bu dansçı Orphe olarak adlandırılan yeni LED ayakkabılarını gösteriyor. Yeniliğe açık ayakkabılar Japonya’da bir elektrik mühendisi tarafından tasarlandı.

Ayakkabı tasarımcısı Yuya Kikukawa, “Herkesin giyebileceği uygun bir ayakkabı tasarımı oluşturduk. Ayakkabının rahatlığı ve dayanıklılığı konusunda kaygılarımız vardı. Bütün bunları aşmak kolay olmadı” diyor.

Kikukawa tasarımın ardındaki lojistiği de anlatıyor: “Ayakkabıların içinde 3 adet algılayıcı var, bir hız ölçer, bir topaç ve bir pusula. Ayakkabılar bir bilgisayara bağlı, ayakkabının hızı ve hareket açısını kesin olarak ölçebiliyoruz.”

50 LED ışığıyla güçlendirilmiş her taban hareketi bir akıllı telefon uygulaması kullanılarak kontrol ediliyor: “Biz bu uygulamayı hem Ios hem de Android uygulamalarında bedava sağlıyoruz. Buraya tıklayarak bir ekran ayarlaması seçebilirsiniz. Bu desen renginin tonunu ve sesi değiştiriyor. Görüntüyü değiştirdikçe farklı ses efektleri ve renkler ortaya çıkıyor.”

Ayakkabılar ayrıca kullanıcı bir mesaj ya da mail aldığında aydınlanmaya programlanmış. Ayrıca yürüyenlere gidecekleri yönü de aydınlatarak gösterebiliyor.

Huruko Fukuzama, “Bu ayakkabıları giymek günlerimi daha eğlenceli yapıyor. Akşamları onlarla birlikte yürürken başımı öne eğiyorum, onlara bakıyorum ve güzel renklerine bir kez daha hayran oluyorum” diyor.

LED ayakkabının gelecekte yeni bir sağlık uygulamasıyla güncellenmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG