Erişilebilirlik

Lego 80’inci Yılında


Lego animasyon filminden bir kare
Lego animasyon filminden bir kare

Lego 80. yıl dönümünü kutlamak için kuruluşunu anlatan animasyon bir film yaptırdı. Filmi haberin altında izleyebilirsiniz

130’dan fazla ülkede satılan dünyanın en ünlü oyuncağı Lego 80 yaşına girdi. 1932 yılında Ole Kirk Kristiansen tarafından kurulan Lego oyuncak şirketi halen Kristiansen ailesi tarafından yönetilmekte.

Lego, halen dünyanın en büyük üçüncü oyun malzemesi üreticisi. Merkezi Danimarka’nın Billund kentinde bulunan Lego’da yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor.

Lego 80’inci yıl dönümünü kutlamak için, şirketin tarihini anlatan bir animasyon filmi yaptı. Filmde Danimarkalı oyuncak ustası ve Lego’nun kurucusu Ole Kirk Christiansen ve oğlu Godtfred’ın hayatı Lego’nun şu sıradaki 3’üncü sahibi Kjeld tarafından anlatılıyor. Kjeld, Lego’nun kurucusu Ole Kirk Christiansen’in torunu.

Film, Lego’nun daha başlayamadan iflas etmesini, tahta oyuncaklardan plastik oyuncaklara geçiş sürecini, yanan fabrikalarını ve Lego taşlarının nasıl bugünkü görümünü aldığını anlatıyor.

Film ayrıca Lego isminin nasıl doğduğuna da açıklık getiriyor. Şirketin kurucusu Ole Kirk Christiansen akılda kalacak kısa bir isim bulmak istemiş. Danimarka dilinde “iyi oyna” anlamına gelen “leg godt” kelimelerinin ilk iki harfini birleştirerek şirketine Lego ismini vermiş. Ardından Latincede lego kelimesinin rastlantı sonucu “birleştirdim”, “I put together” anlamına geldiği anlaşılmış.



STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG