Erişilebilirlik

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ne Bağlı Güçler İlerleme Kaydediyor


Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ne Bağlı Güçler İlerleme Kaydediyor
Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ne Bağlı Güçler İlerleme Kaydediyor

Libya’da geçici hükümet ülkenin güneyindeki çöl bölgelerinde yer alan birkaç kentin kontrolünün ele geçirildiğini bildirdi. Bunlardan biri, Muammer Kaddafi’nin kalan son kalelerinden biri olan Sabha.

Ulusal Geçiş Konseyi Sabha’nın kuzeydoğusundaki Cufra ile birlikte civardaki Sokna, Vaddan ve Hun kasabalarının da kontrolünün sağlandığını duyurdu.

Ülkenin kuzeyinde Kaddafi’ya bağlı olan Bani Velid ve Kaddafi’nin memleketi Sirte’deyse çatışmalar devam ediyor. Her iki kentte de Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı güçler Kaddafi yandaşlarının direnişiyle karşı karşıya.

Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi Kaddafi’nin hükümetinin Sabha kenti yakınlarında uranyum depoladığını doğruladı. Yapılan açıklamada uranyumun fıçıların içinde, Libya’nın daha önce Atom Enerjisi Dairesi’ne bildirdiği yerde saklandığı belirtildi.

Bu arada Amerika, Trablus’taki büyükelçiliğini yeniden açtı. Büyükelçi Gene Cretz, Libya’nın tüm vatandaşlarının haklarına saygı gösterdiği demokrasi rejimini kuracağı önümüzdeki dönemin kritik önem taşıyacağını, Amerika ve uluslararası toplumun bu süreçte her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG