Erişilebilirlik

Libya: 'NATO Sivilleri Öldürdü'


Libya: 'NATO Sivilleri Öldürdü'
Libya: 'NATO Sivilleri Öldürdü'

Libya hükümeti, NATO’nun Trablus’ta sivil halkın oturduğu bir mahalleyi bombaladığını, aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

NATO, Libya’nın iddiasını soruşturduğunu açıkladı.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, NATO’yu “kasten ve bilerek sivillerin oturduğu evleri bombalamakla” suçladı. Kaim, hava saldırısının “Batı’nın gaddarlığını” açık belirtisi olduğunu da öne sürdü.

Libyalı yetkililer, gazetecileri yıkılan bir binada kurtarma çalışmalarının sürdürdüğü başkentin Arada mahallesine götürdü.

Yetkililer gazetecileri ayrıca bir hastaneye de götürdü ve hava saldırısında öldüğü önesürülen iki çocuk dahil bazı cesetleri gösterdi.

NATO hava saldırısı bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. NATO ittifakı da henüz bir açıklama yapmadı.

NATO, iki gün önce bir hava saldırısı sırasında bir grup Libyalı muhalifi yanlışlıkla vurduğunu açıklamıştı.

İttifak yetkilileri, muhaliflerle Libya hükümet kuvvetleri arasında çarpışmaların yaşandığı bir bölgede gördükleri bir askeri araç konvoyunu, hükümet birlikleri zannederek hedef aldıklarını söyledi. Daha sonra araçların muhalif güçlere ait bir devriye koluna dahil oldukları anlaşıldı. NATO, kayıplar hakkında açıklama yapmadı ancak olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti.

NATO ittifakı, Libya hükümetinin, NATO hava operasyonlarında sivillerin hedef alındığı yolundaki açıklamasını ise şiddetle reddetti. Sözcü Oana Lungescu, Libya lideri Kaddafi ve kendisine bağlı güçlerin Libya halkını sistematik ve acımasız bir şekilde hedef aldığını söyledi.


XS
SM
MD
LG