Erişilebilirlik

Libya’nın Başkentinde Yeni Patlamalar


Libya’nın Başkentinde Yeni Patlamalar
Libya’nın Başkentinde Yeni Patlamalar

Libya’nın başkenti Trablusgarp sabaha karşı bazı patlamalarla sarsıldı. Patlamalarda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

NATO uçakları son birkaç gecedir Libya’nın başkentine saldırılar düzenliyor. Saldırılarda Libya lideri Muammer Kaddafi’nin sığınağı da hedef alınıyor. Kaddafi, bir oğlunun NATO saldırısında ölmesinden bu yana halk içine çok az çıkıyor.

Öte yandan Katar hükümeti, Kaddafi’ye bağlı askerler tarafından tecavüze uğradığını iddia ettikten sonra ülkesinden kaçan kadını zorla sınırdışı ederek isyancıların elindeki Bingazi’ye gönderdi.

Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi İmam el Ubeydi’nin mülteci statüsünde olduğunu ve üçüncü bir ülkeye gönderilmeyi beklediğini bildirdi. Yetkililer, el Ubeydi’nin zorla sınırdışı edilmesinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.

El Ubeydi, geçen Mart ayında Trablus’ta yabancı gazetecilerin bulunduğu bir otelde aniden ortaya çıkıp bağırmaya başlamış ve Bingazili olduğu için askerlerin kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Tecavüz iddiaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

XS
SM
MD
LG