Erişilebilirlik

Liderler: ‘Dünyaya Kötü Mesaj Oldu’


Muhalefet liderleri, 12 saatlik Yüce Divan oylama maratonunun ardından Türkiye'nin TBMM'deki tablo itibariyle dünyaya iyi bir izlenim vermediğini düşünüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Bütün dünyanın bildiği bir yolsuzluk olayı yüce divana gönderilmedi. Parlamentonun üzerinde ciddi bir gölge var. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. Parlamento bu şaibeyi ortadan kaldırabilirdi. Dört bakanın parlamento kürsüsüne çıkıp aklanmak için yüce divan talebinde bulunmaları gerekirdi. Bu da olmadı ama AKP’nin içinde 40'a yakın parlamenter bizim duyduğumuz rahatsızlığı duyuyor. Bu da AKP içinde bu olayın bazı çevrelerin iddia ettiğinin aksine ciddi bir yolsuzluk olayı olduğunu da açıkça gösteriyor.”

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika'nın Sesi'nin "Sizce Türkiye, dünyaya nasıl bir mesaj verdi?" sorumuz üzerine şunları dile getirdi:

"Çok zor bir soru sordunuz. 11 saatlik bir çalışmayı saniyede cevaplandırmak oldukça zor. Hükümet güvenoyunu kaybetmiştir. 276 oyun altına düşmüştür. Güven oyunda kalan sadece toplu konuttan sorumlu olan bakandır (Erdoğan Bayraktar)."

Bahçeli, AKP'nin fire vermesini ise, "AKP'nin sorunu" diye yorumladı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

“AKP içerisinde belli bir rahatsızlık olduğu anlaşılıyor, bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmediği AKP ağırlıklı hazırlanan raporun AKP içinden de kabul görmediği anlaşılıyor. Bugün burada parlamento tarihi bir fırsatı kaçırdı bence. Yüce divan yolu açılsaydı Türkiye’de rüşvet yolsuzluk iddiası mevzusu sağlıklı bir rotaya oturacaktı, hukuki bir süreç başlamış olacaktı. Bunun önünü tıkadılar. Vebali akp milletvekillerinin üzerinedir. Bu tartışma burada bitmez, öyle görünüyor ki daha sürecek. Kamu vicdanında da bu mevzu tatmin olmadığı sürece AKP’nin yakasına yapışmış bir leke olarak kalacak.

Parlamento üzerine düşen rolü oynamadı, çünkü halkın temsilcileri, milletin vekilleri burada. Millet bu işin soruşturulmasını arzu ediyordu. Parlamento ile halk arasında uyumsuzluk çıktı. Hükümetin parlamento üzerinde baskı oluşturduğu, sistemin yolsuzlukları örten bir görüntü verdiği görülmüştür.”

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG