Erişilebilirlik

Los Angeles'taki Müslümanlardan Kentin Yoksullarına Yardım


Los Angeles'taki Müslümanlardan Kentin Yoksullarına Yardım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Amerika’da yaşayan Müslümanlar, topluma yaptıkları katkıların herkes tarafından bilinmesini istiyor. Yüzlerce Müslüman, kısa süre önce kutlanan Dünya İnsani Yardım Günü’nde Los Angeles sokaklarındaydı. Müslümanlar, kentin evsiz nüfusuna yardım eli uzattı.

Ramazan nedeniyle oruç tutan 500’den fazla Müslüman, sıcak bir günde, Los Angeles’ın en çok evsiz nüfusa sahip mahallesi Skid Row’da bir araya geldi. Gönüllüler, evsizlere kıyafet, temizlik malzemesi, gıda ve su dağıttı. Evsizlere ücretsiz HIV testi, diş ve ağız sağlığı taraması hizmeti bile sunuldu.

Los Angeleslı Müslümanlar, kentlerinde ve ülkede olan bitenin kendilerini yakından ilgilendirdiğini söylüyor ve 18 yıldır her Ramazan’da bayram yaklaşırken evsizlere yardım ediyor.

”Bir Müslüman olarak insanlara doğru davranmanın önemli olduğunu düşünüyorum. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an da bize bunu emrediyor. Kur'an’a göre komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Yardıma muhtaç komşularımızın imdadına koşuyoruz.”

Medyanın Müslümanlar’ın topluma hizmet ettiğini gösteren haberlere yer vermesi son derece önemli.

”Müslümanlar’ın topluma yaptıkları katkılar medyada yer bulmuyor. Tüm Müslümanlar medya tarafından günah keçisi ilan ediliyor. Medyada bize son derece olumsuz sıfatlarla yer veriliyor, Müslümanlar belli kalıplar içinde sunuluyor.”

Tahminlere göre Amerika’daki Müslümanlar, 1999‘dan bu yana 80 bin evsize yardım eli uzattı. Müslümanlar’a göre toplumun iyiliği için yardımlaşma şart.

”Toplumu genel olarak düşünün; taksi şoförünüz, doktorunuz, hemşireniz Müslüman olabilir. Örneğin ben eczacıyım, Müslümanım. Toplumun her katmanına yayılmış durumdayız, yardım için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya üzerindeki herkes gibi bizler de insanız. Biz de topluma katkı sağlamak, fark yaratmak, iyi bir hayata sahip olmak, Amerikan rüyasının parçası haline gelmek istiyoruz.”

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG