Erişilebilirlik

Ürdün'de Dinci Muhalefet Hükümetin İstifasını İstedi


Ürdün'de Dinci Muhalefet Hükümetin İstifasını İstedi
Ürdün'de Dinci Muhalefet Hükümetin İstifasını İstedi

Ürdün'de dinci partiler Kral Abdullah’tan hükümeti feshetmesini istedi.

İslami Cephe lideri Hamza Mansur, Başbakan Şamir Rifai hükümetinin gerekli siyasi ve ekonomik reformları yapamadığını, dolayısıyla görevden alınması gerektiğini söyledi.

Mansur, 9 Kasım’da yapılan genel seçimlere hile karıştırıldığını bu nedenle meclisin alt kanadının tümüyle lağvedilmesini istedi.

İslami Cephe, seçim yasasında gerekli değişikler yapılmadığı gerekçesiyle seçimleri boykot etmişti. Dinci partiler, mevcut yasanın kırsal kesimlere daha fazla temsil hakkı tanıdığını bunun da Kral’ın işine geldiğini savunuyor.

İslami Cephe lideri, Kral Abdullah’tan hükümeti feshettikten sonra “gerçek halkı temsil edecek” geçici hükümet kurulmasına izin vermesi çağrısında bulundu.

Militan Müslüman Biraderler örgütünün siyasi kanadını temsil eden cephe, hayat pahalılığını protesto etmek için Cuma günü büyük bir gösteri yapmayı planlıyor.

Müslüman Biraderler lideri Hammam Sait, bir süre önce Ürdünlülerin aynen Tunuslular gibi ezildiğini söylemiş ve özgürlüklere uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını talep etmişti.

XS
SM
MD
LG