Erişilebilirlik

Macaristan’ın Gözü Kıbrıs Doğalgazında


Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin doğalgazda Rusya’ya bağımlılığını azaltmak ve enerji güvenliği konularını masaya yatırmak üzere Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunuyor. Szijjarto, ülkesinin doğalgaz alımında çeşitliliği arttırmayı amaçlıyor.

Macar bakan, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz rezervlerinin, ülkesi için alternatif bir enerji kaynağı olabileceğini söyledi. Peter Szijjarto, Macaristan’ın sürekli başka çözümler arayışında olduğunu ve Kıbrıs’ın güney açıklarındaki Afrodit doğalgaz sahasını “gerçekçi” bir kaynak olarak gördüklerini dile getirdi.

Szijjarto, Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde bugün Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le görüştü. İki bakan, enerji alanında bir anlaşmaya da imza attı. Macar bakan, anlaşmanın Kıbrıs doğalgazının orta vadede Avrupa’da oynayacağı rolün altyapısını hazırlayacağını söyledi.

Rum Tarım Bakanı’yla da görüşmesi olan Szijjarto, Kıbrıs’la su kesintileri ve idareli su kullanımı konusunda teknoloji ve bilgilerini paylaşmak istediklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG