Erişilebilirlik

Macron’a Suikast Hazırlığı


Fransa’da 23 yaşında bir ‘milliyetçi gencin’ Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, Champ Elysees’de yapılacak 14 Temmuz ulusal törenleri sırasında suikast düzenlemeye hazırlandığı açıklandı.

Paris’in hassas banliyölerinden Argenteuil’de ikamet eden aşırı sağ görüşlü genç, hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklandı.

Söz konusu kişi bir video oyunu sitesindeki chat’de, saldırı düzenlemek amacıyla, kalaşnikof tipi bir silah aradığını yazınca chat’e dahil olan diğer oyuncular tarafından polise ihbar edildi.

Çarşamba günü polisin evine baskın yaptığı genç, bir mutfak bıçağıyla polisleri tehdit etti. Polis, zanlının arabasında da 2 kesici alet bulduğunu açıkladı.

Gözaltındaki sorgusunda, Cumhurbaşkanı Macron’u öldürerek ‘önemli bir politik jest sergilemek’ istediğini belirten genç, kendisini milliyetçi birisi olarak tanımlayarak, “Siyah, Arap, Yahudi ve homoseksüellere karşı da benzer eylemler yapmak istediğini” kaydetti.

İşsiz gencin daha önce de poliste kaydı bulunduğu ve 2016 yılında ‘terörü övme’ suçundan tutuklandığı da ortaya çıktı.

Fransa’da daha önce de Maxime Brunerie adında neo-nazi bir genç, uzun namlulu bir tüfekle, askeri defile sırasında, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’a suikast girişiminde bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG