Erişilebilirlik

Trump: ‘Mahallenizdeki IŞİD Savaşçıları Sizin Sorununuz’ 


Başkan Donald Trump, Suriye’deki Amerikan askeri birliklerinin çekilmesiyle ilgili olarak Twitter üzerinden açıklamalar yaptı. ABD Başkanı, “Artık sonu gelmeyen saçma savaşlardan çekilme zamanımız geldi” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika’nın Suriye’ye yıllar önce 30 gün kalmak üzere girdiğini, ancak bu “amacı olmayan savaşa” giderek daha da dahil olduğunu söyledi. Göreve geldiğinde IŞİD’in bölgede yoğun faaliyet gösterdiğini belirten Trump, kısa sürede örgütün tamamını yok ettiklerini, çoğu Avrupa’dan gelen yabancı savaşçılarını yakaladıklarını kaydetti.

Avrupa ülkelerini kendi vatandaşı olan IŞİD üyelerini geri almak yerine Amerika’ya gönderilmeleri çağrısı yapmakla eleştiren Trump, “Size büyük bir iyilik yapıyoruz ve karşılığında büyük maliyetlerle Avrupa ülkelerinden gelen yabancı savaşçıların ABD hapishanelerinde tutulmasını istiyorsunuz. Hayır!” dedi.

“Kürtler bizimle birlikte savaştı ancak bunun için onlara çok büyük miktarda para ödendi ve ekipman sağlandı. Türkiye’yle yıllardır savaşıyorlar. Üç yıldır bu savaştan uzak duruyorum. Ancak artık sonu gelmeyen, çoğu aşiret mücadelesi olan bu saçma savaşlardan çekilme ve askerlerimizi eve getirme zamanı geldi.”

Artık sadece ABD çıkarlarını koruma amacıyla ve kazanmak için savaşacaklarını belirten Trump, “Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler artık ‘mahallelerinde’ yakalanan IŞİD savaşçılarıyla ne yapacaklarına kendileri karar verecek” dedi.

“Onların hepsi IŞİD’in düşmanı, bu yıllardır böyle” diyen ABD Başkanı, ülkesinin 11 bin kilometre uzakta olduğunu, eğer buraya yaklaşırlarsa yine IŞİD’i alt edeceklerini kaydetti.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG