Erişilebilirlik

Makedonya’daki Balıkçı Cinayetinde Yeni Gelişme


Geçen ay Üsküp yakınlarında beş Makedon’un öldürüldüğü olayla ilgili olarak radikal İslamcı 5 kişi hakkında terörizm suçlamasıyla dava açıldı.

Olay 12 Nisan’da Smilkovsko Gölü’nde meydana gelmiş, otomobille göle balık tutmaya giden yaşları 18 ila 20 arasında dört gençle, 45 yaşında bir erkek başlarından vurularak öldürülmüştü. Polis dört gence 3 farklı tip silahla ateş edildiğini, beşinci kişinin ise cinayetlere tanık olduğu için olay yerinden kaçmaya çalışırken vurulduğunu belirlemişti.

İçişleri Bakanı Gordana Jankuloska, dün, cinayetle ilişkisi olan terör örgütüne mensup 20 dinci militanın gözaltına alındığını açıkladı. Emniyet yetkilileri cinayetlerin terörizm kapsamına girdiğini ve 2 kişinin daha aranmakta olduğunu bildirdi.

Polis sözcüsü, Üsküp yakınlarında yakalanan militanların Pakistan ve Afganistan’da NATO kuvvetlerine karşı savaştıklarını itiraf ettiklerini ileri sürdü.

Makedonya’nın nüfusunun dörtte birini Arnavutlar oluşturuyor. Öldürülen kişilerin Makedon olması Arnavutları şaibe altında bırakarak etnik gerginliğin artmasına sebep olmuştu.

Dünkü operasyon:

Cinayetler:

Tutuklamalar:

XS
SM
MD
LG