Erişilebilirlik

Manafort ve Gates'in Davalarının Mayıs Ayında Başlaması Önerildi


Büyük jüri tarafından para aklamak dahil 12 farklı suçtan itham edilen Başkan Trump’ın eski seçim kampanyası başkanı Paul Manafort’un dava duruşmasının Mayıs ayında başlaması önerildi.

Paul Manafort ve itham edilen diğer Trump danışmanı Rick Gates’in davalarının başlama tarihinin kararlaştırılacağı duruşma öncesi, yargıç Amy Berman Jackson, davanın 7 Mayıs tarihinde başlamasını önerdi.

Her iki Trump danışmanı da, Adalet Bakanlığı tarafından Rusya’nın seçimlere olan müdahalesi iddialarını araştırması için atanan özel savcı Robert Mueller’ın soruşturması kapsamında büyük jüri tarafından itham edildi.

Yargıç ayrıca Manafort ve Gates’in ev hapislerinin devamına karar verdi, kefalet koşullarının gevşetilmesiyle ilgili savların tartışılmasını reddetti.

Yargıç Jackson, Manafort ve Gates’in avukatlarına mahkeme dışında davayla ilgili konuşmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

Jackson, ‘Bu cezai bir dava, halka ilişkiler kampanyası değil’ dedi.

Manafort ve Gates, Amerika’ya karşı komplo kurmak, para aklamak ve yalan beyanda bulunmak dahil 12 suçla yargılanıyor. Sanıklara karşı iddialar arasında, seçim kampanyası sırasında Rusya’yla işbirliği içinde olmak yok.

Gates ve Manafort hüküm giyerlerse uzun yıllar hapis cezası çekebilir. Her iki danışman da haklarında yapılan suçlamaları kabul etmedi. Ev hapsine konulan Gates ve Manafort’un kefalet ücretleri de sırayla 5 ve 10 milyon dolar olarak belirlendi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG