Erişilebilirlik

Mandela Son Yolculuğuna Uğurlanıyor


Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın naaşı Cumartesi günü doğum yeri olan Mthatha kentinin Qunu köyüne götürüldü. Mandela, Pazar günü resmi bir törenle doğum yeri Qunu’da toprağa verilecek

Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın naaşı doğum yeri olan Mthatha kentinin Qunu köyüne götürüldü.

Mandela’nın tabutunu taşıyan uçak, Mthatha Havaalanı’nda askeri bandonun da hazır bulunduğu resmi bir törenle karşılandı.

Güney Afrika eski lideri, Pazar günü resmi bir törenle doğum yeri Qunu’da toprağa verilecek.

Afrika Ulusal Kongresi üyeleri, uçağın Waterkloof Askeri Hava Üssü’nden hareketinden önce düzenlediği törende Mandela’yı andı.

Törende konuşan Mandela’nın torunu Mandla Mandela, Afrikalı liderin, emekliye ayrıldıktan sonra bile insanların hayatlarını daha iyi hale getirme yolundaki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yetkililer, Mandela’nın naaşını 100 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

Polis, Cuma günü zaman zaman kalabalığı kontrolde zorlandı. Naaş kaldırılmadan önce son kez Nelson Mandela’yı görmek isteyenler barikatları aşmaya çalıştı, bu nedenle izdiham yaşandı.

Mandela, Güney Afrika’nın uyguladığı ırk ayırımcılığı politikasını sona erdirmede üstlendiği rol nedeniyle 27 yıl hapis yattıktan sonra, 1994 yılında ülkenin ilk siyah başkanı olarak göreve başladı.

Mandela, uzun süredir devam eden hastalığı sonrasında 5 Aralı günü yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG