Erişilebilirlik

Mardin ve Şırnak’ta Çatışma Muş’ta Canlı Bomba


PKK’nın kent merkezlerindeki faaliyetlerine karşı Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta süren operasyonlarda 3 asker ile 2 polis yaşamını yitirdi, 9 asker yaralandı. Muş’ta ise PKK üyesi iki canlı bomba yakalandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YPS üyelerine karşı yürütülen operasyonda, son günlerde çatışmalar şiddetlendi. Operasyonların 11’nci gününde Jandarma Özel Harekat timlerinin girdiği bir binada, daha önce yerleştirilmiş patlayıcılar patlatıldı. Patlamada 1 uzman çavuş yaşamını yitirdi, 4 asker de yaralandı.

Nusaybin’de bir saldırı haberi de, otogar kavşağında geldi. Yola yerleştirilen mayın askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 2 asker hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı. Bazılarının durumu ağır olan yaralılar hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Şırnak’ta da çatışma yaşandı. Dicle Mahallesi'ndeki çatışmada 1 polis yaşamını yitirdi, 1 polis yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan polis de kurtarılamadı.

Bu arada Muş’ta canlı bomba eylemi yapma hazırlığında oldukları açıklanan 2 PKK’lı yakalandı. Valiliğin olayla ilgili açıklaması şöyle; ”PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü adına “canlı bomba” eylemi yapabileceği istihbaratı alınan (biri kadın olmak üzere) iki kişi yapılan operasyonla çatışma neticesinde 23.03.2016 günü yakalanmıştır. Şahıslar 24.03.2016 günü çıkarıldığı adli makamlarca “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanmıştır.”

Öte yandan Türk Hava Kuvvetlerinin Irak’ın Kürt Bölgesindeki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları da sürüyor. Son olarak, Hakkurk, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarına yönelik operasyon düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 12 uçağın katıldığı operasyonda 11 hedefin vurulduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG