Erişilebilirlik

Mardin’de Mazbata Diyarbakır’da Eylem


Mardin’de yerel seçimde en yüksek oyu alarak Başkan seçilen HDP’li Ahmet Türk’e mazbata verilmemesi için yapılan başvuru YSK tarafından reddedildi. Diyarbakır’daysa HDP, Bağlar Belediyesi önünde her gün eylem yapma kararı aldı.

Mardin’de Mazbata Diyarbakır’da Eylem
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Resmi olmayan sonuçlara göre 208 bin 854 oy alarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen HDP’li Ahmet Türk'e mazbata verilmemesi için yapılan başvuru bugün karara bağlandı. AKP İl Örgütü tarafından yapılan itirazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu Türk'e mazbatasının verilmesine karar verdi.

AKP, Türk’ün KHK ile ihraç edildiği iddiasıyla bir süre önce İl Seçim Kurulu’na başvurmuş ve başvurusu “somut dayanaktan yoksun” olduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Bunun üzerine, “KHK’lı değilse de eylemleri o kapsamda” gerekçesiyle YSK'ye başvuran AKP'nin itirazı yine aynı gerekçeyle reddedildi. Türk’ün önümüzdeki günlerde mazbatasını alacağı açıklandı.

Bu arada YSK’nın, KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbata vermediği Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin HDP adayı Zeyyat Ceylan bugün yine belediye önündeydi. Seçilen yerel yöneticiler ve milletvekilleriyle birlikte Bağlar Belediyesi önüne gelen Ceylan, protesto eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Ceylan, ”Biz özellikle KHK ile atılmaları gerekçe gösterilerek hakların gasp edilmesini, hukuksuz ve adaletsiz bir sürecin ifadesi olarak görüyoruz. Hak gaspını kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi özellikle altını çizerek belirtmek istiyoruz. Buna karşı sürekli ayakta olacağımızı, bunu takipçisi olacağımızı, hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı mücadeleyi yükselteceğimizi, altını çizerek belirtmek istiyoruz. Bugün de başka gün de meydanlarda olacağız” dedi

Öte yandan HDP’den Sur İlçesinde seçilen Belediye Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir mazbatalarını aldı.Sur İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alan eşbaşkanların belediyeye girmesiyle, 2 buçuk yıldır belediye önünde devam eden güvenlik önlemleri kaldırıldı

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG