Erişilebilirlik

McCain: 'Putin'in Küstahlığı Kabul Edilemez'


McCain: 'Putin'in Küstahlığı Kabul Edilemez'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rusya Cumhurbaşkanı Putin'in Ukrayna ve Kırım'la ilgili uygulamalarının "kabul edilemez" olduğunu söylerken, Başkan Obama'nın politikalarını da etkisiz olduğu gerekçesiyle eleştirdi

Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin (AIPAC) dün Washington’da yapılan konferansında konuşan Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Ukrayna’daki durumu gündeme getirdi ve Rusya’nın Kırım’ı işgalini şiddetle eleştirdi.

Senatör John McCain: “Ukrayna’daki gelişmeler yüzünden gerçekten çok üzgünüm. Gerçek şu ki Kırım, bağımsız bir ülke olan Ukrayna’nın bağımsız bir bölgesi. Ukrayna halkı dondurucu soğuklarda meydanlara çıkarak Putin’in Rusyası’nın bir parçası olmak istemediklerini ortaya koydu. Kış Olimpiyatlarının hemen ardından Kırım’ın işgaline tanıklık ettik. Bir gerçek daha var, o da Kırım’da Ruslar’ın çoğunlukta olmasının asıl nedeni, Stalin’in Tatarları Kırım’dan sürmesidir.”

Arizonalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Rusya’yı Kırım politikası yüzünden şiddetle eleştirdi ve Moskova’ya ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundu.

Senatör John McCain: “Vladimir Putin’in küstah tavrı, uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilemez. Doğrusunu söylemek gerekirse Amerika için şu an herhangi bir askeri müdahale seçeneği söz konusu değil fakat dünyanın en büyük ve en güçlü ülkesi olarak elimizde birçok seçenek var. Bunlar arasında bu kararı alan kişileri ortaya çıkarmak ve onlara hem ekonomik yaptırım hem de seyahat yasağı uygulamak da bulunuyor. Böylece Las Vegas gezilerini durdurmuş oluruz. Özetle, elimizde birçok seçenek var.”

Senatör McCain, Obama yönetimini de şu ana kadar harekete geçmediği gerekçesiyle eleştirdi ve Amerika’nın Ukrayna ile neden ilgilendiğini açıkladı.

Senatör John McCain: “Bu konuyla ilgilenmemizin nedeni, sorunun Amerika’nın aciz dış politikasının sonucu olmasıdır, çünkü artık kimse Amerika’nın gücüne inanmıyor. Amerika Başkanı Soğuk Savaş’ın bittiği görüşünde, evet savaş bitmiş olabilir. Ama Putin hala bitmediği görüşünde. Bir tarafın kazancının, diğer tarafın kaybı anlamına gelmeyeceği görüşünde. Moldova’ya bakın, Gürcistan’ın işgaline bakın, Baltık Devletleri üzerindeki baskıya bakın. Beşar Esat’a yaptıkları yardıma ve Suriye’de onbinlerce masum insanın hunharca öldürülmesine bakın. Bu bir rezalet, üstüne üstlük bunları, Putin’in Suriye’den kimyasal silahları kaldırmada bizimle yaptığı ortak çalışma devam ederken yaşıyoruz.”

Senator McCain, Başkan Obama’dan Ukrayna konusunda en kısa zamanda bir karar vermesini istedi, aksi halde çok geç kalınacağı uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG