Erişilebilirlik

Medvedev'den NATO'ya Patriot Uyarısı


Rusya’nın 2008 ve 2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Dimitri Medvedev
Rusya’nın 2008 ve 2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Dimitri Medvedev

Rusya’da 2008 ve 2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Dimitri Medvedev, NATO’yu Ukrayna’ya Patriot füze savunma sistemi verilmemesi konusunda uyardı. Medvedev, NATO’yu aşırılık yanlısı rejimlere silah sağlamakla suçladı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e yakın kişilerden biri olarak tanınan Medvedev, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşına da destek veren şahin isimlerden biri olarak biliniyor.

Medvedev son olarak da Telegram hesabından paylaştığı mesajında “NATO eğer Genel Sekreter Stoltenberg’in bahsettiği gibi Ukraynalı fanatiklere NATO personeliyle birlikte Patriot füze savunma sistemi temin ederse bunlar doğrudan silahlı kuvvetlerimizin meşru hedefi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

Medvedev daha önce paylaştığı bir mesajında da yine NATO’yu hedef almış ve “Modern dünyanın bu teşkilata ihtiyacı yok. Bu örgüt faaliyetlerine son vermeli ve tasfiye edilmelidir” demişti.

Ukrayna son olarak özellikle Rusya’nın enerji santralları ve altyapısını hedef alması üzerine Batılı ülkelerden Patriot füze savunma sistemi talep etmişti.

NATO ülkeleri de son olarak Rusya’nın özellikle Ukrayna’nın sivil altyapısını hedef alan saldırılarını kınadı ve Ukrayna’ya daha fazla destek sözü verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG