Erişilebilirlik

Mehmet Öz ABD Senatosu'na Seçilemedi


Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania’dan Senato adayı, doktor ve ünlü televizyon programcısı Mehmet Öz, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanamadı.

Öz, oyların yüzde 93’ünün sayıldığı Pennsylvania’da yüzde 47,5'lik destek aldı. Öz’ün rakibi Demokrat aday John Fetterman ise oyların yüzde 50'sini topladı.

Fetterman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Artık resmileşti. Pennsylvania'dan bir sonraki ABD Senatörü ben olacağım. Pennsylvania halkını hayal kırıklığına uğratmayacağım. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Eski Başkan Donald Trump’ın güçlü şekilde destek verdiği 62 yaşındaki Öz kazansaydı, Amerika Senatosu'ndaki ilk Müslüman senatör olacaktı.

Annesi ve babası Konya’dan ABD’ye 1950’li yıllarda göç eden Mehmet Öz, 1960 yılında Ohio eyaletinin Cleveland kentinde doğdu.

Kalp cerrahı olan ve ABD televizyonlarına yaptığı sağlık programıyla tanınan Öz, Harvard Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Kendisini “muhafazakar bir Cumhuriyetçi” olarak tanımlayan Öz, seçim kampanyası boyunca, kürtaja ve esrarın yasallaştırılması gibi konulara karşı çıkarken, İsrail ile daha yakın ilişkiler yürütülmesi, silah taşıma hakkı ve eşcinsel evliliğin korunması gibi konuları destekledi.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG